Hirdetés

  Romániába utazott  a világ leggazdagebb embere  Elon Musk.  A Tesla alapítója  kibérelte a törcsvári drakula kastélyt, hogy Halloween tartson  milliárdos ismerőseinekés hollywoodi sztároknak. Úgy tudni kb. 40-50  rendkívül fontos embert lát vendégül néhány napra a híres kastélyben.

   A vendégek egy része korábban megérkezett Romániába, mint Elon Musk,  aki éppen csak a buli napjára időzítette az utazását.  A híres kastélyt vasárnapról hétfőre éjszakára bérelte ki a rendezvény szervezője, amikor az USÁ-ban a Halloweent ünneplik. Az eseményt úgy időzítették, hogy a vendégek csak estére,  a sötét  beálltával érkeznek  meg a kastélyba, mert nem akarják, hogy felismerjék őket.  A Musk által rendezett rendezett zártkörű Halloween-partin  olyan ismert személyiségek jelentek meg, mint például Angelina Jolie színésznő, Larry Page és Sergey Brin  a Google alapítói valamint  Peter Thiel és Luke Nosek a PayPal megalapítói,Steve Jurvetson, a Hotmail alapítója és jelenleg a Space X igazgatótanácsának tagja. Ezen kívül több milliárdos barátja és  olyan románok is szerepeltek a meghívottak listáján, akik Elon Musk vendégeinek barátai vagy üzleti partnerei..  A vendégek egy része egy magánrepülőgépeken utazott Romániába, ami az Otopeni repülőtéren. A világ leggazdagabb emberei a partihoz a  törcsvári kastélyt vették bérbe,melynek jelenlegi tulajdonosa Dominic von Habsburg főherceg.


bran castle 01


Mit érdemes tudni a Törcsvári kastélyról?

  A kastély több mint 600 éves múltra tekint vissza. Az ezeréves magyar államhatártól mindössze 500 méterre, Brassó városától pedig mindössze 30 kilométerre találjható meg Románia egyik legfelkapottabb turisztikai célpontja  az 1377-ben a szászok által épített törcsvári kastély. A Rucăr-Bran-hágóban található Törcsvári kastély ma  Románia egyik emblematikus turisztikai terméke, ami  a Drakula-legenda szülőhelyeként hozta meg Erdély számára a világhírt.  A sziklára épült kastélyban jelenleg egy  múzeum működik, amely négy emeletén rendeztek be. 

  A Drakula kultuszhoz tévesen kötődő mai kastély az évszázadok során 20 évet leszámítva végig magyar kézen volt, csak 1920 után szerezték meg a románok. Trianon után 28 évig állt a román királyi család tulajdonában a várkastély, amit Mária királynő a saját elképzeléseinek megfelelően építtetett át. Az építkezés 1920-tól 1932-ig Karen Liman cseh építész koordinálásávalzajlott, aki a Peles és Pelisor kastélyokat is tervezte.A királynő halála után Ilona lánya örökölte. A II. Világháború után sokáig hagyták, hogy romokban álljon a szép épület. Berendezéseit, fa anyagát széthordták a környék lakói.  A törcsvári kastélyt a kommunista időkben  1956-ban múzeummá alakították át.Korszerű felújítását viszont csak 1987 és 93 között végezték el. Egy öröklés miatt 2009-ben Dominic von Habsburg főherceg.és nővérei, Maria Magdalena Holzhausen és Elisabeth Sandhofer tulajdona lett, azóta is nyitva áll a nyilvánosság előtt. A kb. 100 millió dollárt érő várkastélyra azóta nagyon sok pénzt költöttek, különös figyelemmel az épület felújítására és újra bútorozására is. Az utóbbi években egyre többen látogatják a viág minden tájáról, a mostanihoz hasonló rendezvényekre is többször bérbe adták korábban.


musk törcsváron

   A Drakula őrület 1890-ben kezdődött el, amikor Vámbéry Ármin magyarságkutató elbeszéléseinek hatására egy angol szerző Abraham Stocker 6 évnyi kutatás után rémregényt írásába kezdett, aminek a főszereplője Dakula néven Vlad Tepes (a karóba húzó) volt. A vérszívó Drakuláról szóló regényt (Drakula gróf válogatott rémtettei ) a kiadás után óriási sikert aratott. Világhírűvé viszont csak 1921 után a Drakula személye köré szőtt történet a megfilmesítéseknek köszönhetően vált. Külön érdekesség, hogy az író sohasem járt a helyszínen, regényét otthoni szobájában álmodta meg. Mivel a törcsvári kastély az egyetlen kastély egész Erdélyben, amely valójában megfelel Bram Stoker Drakula-kastélyának leírásának, az egész világon Drakula váraként ismerik.


Törcsvár dracula

Az igazi Drakula

  Abraham Stocker regényének vérszívó főhősét az 1431 és 1476 között élt ,és kegyetlenkedéseiről elhíresült III. Vladról mintázta, aki uralkodása során rengeteg embert húzatott karóba. Örömmel szemlélte áldozatainak hosszú szenvedését, még a nőket és gyermekeket sem kímélte. Összesen 3 alkalommal volt Havasalföld uralkodója. A Dracul elnevezést apjától II. Vladtól örökölte, aki tagja volt a Sárkányrendnek. Az eredetileg sárkány jelentésű dracul szó ma ördögöt jelent románul. Vlad Țepeș haláláról többféle történet is fennmaradt, a legtöbben úgy tudják, hogy a törökök elleni csatában halt meg, akik a levágott fejét magukkal vitték a szultánhoz Konstantinápolyba a mai Isztambulba. Fej nélküli testét állítólag a díszes Snagovi kolostorban temették el.


TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.