Hirdetés

Ami valahol mindennapi, sőt megszokott, az egy másik országban furcsa szokásnak számít, ami lehet, hogy illetlen, sőt, törvénybe ütköző. 12 ilyen szokást gyűjtöttünk össze.


1. Mi magyarok nem koccintunk sörrel – szinte egyedüli országként a világban. A történet úgy tartja, hogy az aradi vértanúk kivégzése után az osztrák tisztek sörrel koccintottak a holtak felett, a magyar nemzet pedig 150 évre megfogadta, hogy nem koccint sörrel. Ez az időintervallum bár lejárt, a sörrel való koccintás nem tört be a mindennapokba.

2. Ha Finnországban járunk, és megismerkedünk pár helyivel akiknek szimpatikusak vagyunk, akkor ne lepődjünk meg azon, hogy elhív minket szaunába, ugyanis a finneknél ez a közösségi élet színtere.


gasztro 013. Norvégiában a szendvicsektől kezdve a legkisebb süteményekig mindent késsel és villával kell fogyasztani. Néhány kivétel persze van, de a vendéglátók ezt komolyan szokták venni.

4. Hollandiában senkinek se ajándékozzunk svájci bicskát, Tescós kést, vagy esetleg ollót, mert a babona szerint minden éles eszköz balszerencsét hoz.


 Utazási Tipp  
    Találja meg álmai utazását

5. Ha egy török meghív egy étterembe, mindig ő fogja állni a cechet. Persze ezt megpróbálhatjuk udvariasan elutasítani, vagy felezni az összeget, de ezt csak akkor tudjuk viszonozni, ha mi is meghívjuk őt egy másik étterembe.


david naptar


6. Olaszországban a mai napig jelentősége van a virágnyelvnek – ez annyit tesz, hogy minden virágfajtának és színnek megvan a maga jelentése. A sárga például a megcsalás, míg a vörös a háborút megjárt emberek színe.

7. Ha Bolíviában eszel egy asztalnál másokkal, akkor nem illik üzleti témákról beszélgetni. Úgy tekintenek az étkezésre, mint ahogy arra mindenkinek tekintenie kéne, ez a közösségépítés Mekkája.

8. Kínában senkinek se ajándékozzunk órát, zsebkendőt, szalmapapucsot vagy virágot, ugyanis ezek az emberi elmúlásra is halálra emlékeztetik a helyieket.


feher bor hongkong


9. Egy egyiptomi házigazdát vérig lehet sérteni azzal, hogy evés közben elkezdjük sózni az ételét, ugyanis ez alapján azt hiszi, hogy nem ízlik nekünk a főztje.


 Utazási Tipp  
    Találja meg álmai utazását

10. Venezuelát a pontos emberek utálhatják, ugyanis itt nem szokás időben érkezni. Érdemes egy 10-15 perces késést beiktatni, ugyanis ha valaki hamarabb, vagy pont időben érkezik meg a találkozóra, azt mohónak tarthatják.


soul 012


11. A dél-koreai szokások tiltják azt, hogy az ember nevét pirossal írják le, ugyanis ezzel a színnel a halott emberekre emlékeznek.

12. Az evőpálcika ne játék, egyik kultúrában sem veszik jó néven, ha elkezdünk játszani a fogással, vagy beleszúrni az ételbe a pálcát.

TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.