Hirdetés

Ismerjék meg a világ legszebb romvárosait!

 

  • Choquequirao: Ez a perui város a Machu Picchu kistestvére, ami azért nem örvend ugyanolyan népszerűségnek, mivel nincsenek segédeszközök, amik egyik pillanatról a másikra felszállítják a turistákat. A 3000 méter magasan található erőd csak egy ötnapos túrát követően közelíthető meg. A choquequirao kecsua kifejezés annyit tesz, hogy az arany bölcsője. 1710-ben fedezték fel a spanyolok, viszont a város feltárására egészen a ’70-es évekig várni kellett. A Machu Picchut ezzel ellentétben egy évvel a felfedezése (1911) után rögtön elkezdték feltárni. Ennek köszönhető, hogy choquequirao-nak mindössze az egyharmadát ismerjük.  • Dzseras: Az ókorban Gerasza néven volt ismeretes, ma Jordáni területén fekszik a város, amit szemita népek hoztak létre Kr. e. 300 körül. Rövidesen fontos kereskedelmi központtá vált, mivel pont útba esett a karavánutaknak. A Kr. e. 3. századtól folyamatos a hanyatlása, a középkorra teljesen elnéptelenedett, és csak a 19. században lett újra felfedezve.

Dzseras

forrás: wikimedia.org


  • Koh Her: Kambodzsa második legnagyobb templomkörzeteként jelentős hatást gyakorol a helyiek és a turisták életére is, miután megjárták a helyet. Bár régebben az egyik helyi birodalom székhelye volt, manapság már csak egy vadregényes, indákkal benőtt impozáns templom.
  • Délosz: Délosz egy apró sziget az Égei-tengeren, és időszámításunk előtt 3000-ben is lakott volt már, majd Kr. e. 1000-től egészen Kr. u. 100-ig a térség egyik jelentős szereplője tudott lenni a vallási életben, ugyanis nem csak egy istent tiszteltek a helyiek a sok közül, hanem egyenesen négyet. A szigetet 1873-ban fedezték fel, és kicsivel több mint száz évvel később, 1990-ben felkerült az UNSECO listájára. Míkonosz, az Égei-tenger gyöngyszeme  • Toniná: Ez egy ókori maja város a Yucatán-félszigeten, maja nyelven pedig azt jelenti a neve, hogy „Nagy kövek háza”. A romváros egy hegyoldalon található, és az a bámulatos benne, hogy a lejtőt piramislépcsőkké formálták. A város fénykorában, a Krisztus utáni első évezredben volt lakott, 400 és 900 között. Chichen Itza - a Yucatan-félsziget felfedezése


tonina

forrás: wikimedia.org

 

TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.