Hirdetés

  A hagyományokhoz híven idén is Húsvétkor kezdik el a személyhajózási szezont a Balatoni Hajósási Zrt.-nél (BAHART). Az első menetrendi- és sétahajók Húsvéttól futnak ki a balatoni kikötőkből. Jó idén az utasoknak, hogy  változatlan jegyárakkal és újításokkal várják az érkezésüket.

  Sűrítették március 11 óta a balatoni kompok menetrendjét, ami egyértelműen jelzi a közelgő hajózási szezon indulását. Egy  több évtizedre visszatekintő hagyomány szerint Húsvét szombatján kezdődik el az előszezon a Balatonnál. Az ünnepélyes  megnyitóra Nagyszombaton ismét a balatonfüredi kikötőben kerül sor. A Bahart több újdonsággal is készül az új szezonra, ezek egyike,  hogy mostantól  már online jegyvásárlással is lehet foglalni a személy-, séta- és programhajóikra. A másik két régen várt újításuk, hogy a főszezonban már nemcsak a Siófok-Füred-Tihany háromszög útvonalán lehet eljutni a Tihanyi-félszigetre, hanem Siófokról közvetlen járatok is indulnak a tihanyi kikötőbe. Balatonföldvárról pedig nem csak Tihanyig lehet elhajózni, hanem meghosszabbították ezt a járatot a népszerű Balatonfüredi kikötőig.


 Badacsony2


  A kényelmi felújítások már korábban elkezdődtek. 2021-ben a BAHART zászlóshajójába, a Szent Miklósba új, korszerű motorok kerültek, megújult a belső utastere és a büféje is.  A legnagyobb, utaskapacitású 600 fős Füred katamarán  frissen festve, új belsővel és büfékkel szállította az utasokat. A szezon kezdetére a Fonyód és Lelle motoros, valamint a 130 éves nosztalgiahajók, a Helka és a Kelén felkészítése is megtörtént, régóta várt fejlesztéseket valósítoltak meg rajtuk.


bfüred kikötő


  A BAHART flottájának felújítása 2022-ben is folytatódott. Környezetvédelmi és üzemanyagfogyasztási motorkorszerűsítések mellett a Szigliget hajón, a Badacsony katamaránon és a 95. születésnapjára készülő Tünde nosztalgiahajón is megkezdték modernizációt. Több régi és korszerűtlen hajót kivontak a forgalomból. A  járművek programválasztékát és az utastájékoztatást is fejlesztik, valamint a menetrendeket is optimalizálják az utasigények jobb kiszolgálása érdekében.  A tervek szerint még 2022-ben megérkezik az első 3 Komáromban gyártott új hajó a Sió csatornán keresztül a Bahart megújuló flottájába. Ezeket mintegy 5,7 milliárd forint értékben gyártják le. Összesen  két 45 méteres kompot és két, 35 méter hosszú katamaránt készítenek a Balatonra,  a  (Bahart) Zrt. tavaly novemberben indított nyílt, európai uniós  közbeszerzési pályázatának eredményeként. 

Részletek és menetrend:     bahart.hu


Booking.com


TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.