Hirdetés

Többet utazunk, tudatosabban választunk úti célt, gyakrabban használjuk az okos eszközöket és új szemponttá válik a környezettudatosság.


Utazási szakemberek és utasok bevonásával ebben az évben is elvégeztük a felmérésünket, hogy melyek lesznek 2020 jellemző utazási trendjei. A kapott válaszokból egyértelműen kirajzolódik a kép, hogy gyors és gyökeres átalakuláson megy át a turisztikai piac keresleti és kínálati oldala is. Azok a szolgáltatók lesznek az új trendek nyertesei, akik a leghatékonyabban tudják majd vagy online vagy személyesen testre szabott konzultációval segíteni az utazókat abban, hogy könnyebben ki tudják választani a számukra legkedvezőbb úti célokat. Az utazási irodák esetében felértékelődő érték a számon kérhetőségük, a helyismeretük és a náluk koncentráltan fellelhető akciós lehetőségek. Már egyre ritkábban éri meg a filléres last minute utakra történő kivárás, mert az utazás szervezők megfontoltabb járat lekötései miatt könnyen lecsúszhatunk az olcsó nyaralásokról. A korai lekötés jelenti a biztos megoldást, mert akár 20-40%-al többet ér a pénzünk, ha idejében lefoglaljuk az egész évi utazást. Íme a fontosabb trendek:


 Utazási Tipp  
    Válaszd idén a Balatont

 • Okos eszközök
  Egyértelműen kijelenthető, hogy a korábbi papír alapú katalógusos választás helyett a fiatal generációk mellett már az idősebb generációk is egyre magabiztosan használják okos eszközeiket. Összegyűjtik és kiértékelik az ajánlatokat, utána néznek a látnivalóknak, közösségi portálokon elolvassák mások véleményét.
 • Készpénz mentesen
  Míg korábban egy marok készpénzzel, esetleg csekkekkel utaztunk, mára széles körben elterjedt a bankkártyás fizetés és a pénzt is egyre többen utalják át a bankok helyett alternatív módokon. ( transferwise, revolut ….) Persze azért továbbra sem árt némi készpénzt vinni a váratlan esetekre és a bankok sem mennek ki gyorsan a divatból.
 • Nagy családos, szóló- és kutyás utazások
  Mindenkinek más az élethelyzete és az utazás szervezés is egyre személyre szabottabbá válik. Új trend, hogy sokszor több generáció együtt utazik, sokan vágnak egyedül a világnak és külön téma lett a házi kedvenceinkkel való utazás.
 • Mikro nyaralások
  Főleg a 30 alatti generációra jellemző, de az idősebeknél is elterjedőben van, hogy a hosszabb 10-14 napos nyaralás helyett több és rövidebb utazásra használják fel a szabadságukat. Tipikusan ilyen utazások a hétvégi városlátogatások, a fesztivál turizmus és a wellness hétvégék, de szívesen ruccanunk le hosszú hétvégézni a Balatonra, vagy síelünk 3-4 napot a környező országokban.
 • Kevésbé felkapott desztinációk és mellék szezoni utak
  A tömegturizmus nyújtotta előnyök mellett sokakat zavar szezonban a tömeg, így keresetté váltak a kevésbé felkapott helyeke történő utazások. Szintén jellemző, hogy sokan keresik az elő és az utószezoni időpontokat, mert nincs akkora tömeg és az árak is jóval kedvezőbbek.
 • A legmenőbb nyaraló desztinációk
  Repülővel változatlanul a Török Riviéra, a Görög szigetek, Bulgária és Egyiptom a legnépszerűbbek. Busszal a szárazföldi Görögország mellett Horvátország és Olaszország a legkeresettebb míg az autós desztinációk közül az örök slágernek számító Balaton mellett Horvátország, Ausztria és Olaszország a fő sláger.
 • Repülés helyett vonattal
  A klímatudatosság elterjedésével sokan cserélik le a repülőt vagy az autózást vonatra ill. egyéb tömegközlekedésre.
 • Tematikus utak
  A mobilitás terjedésével új fajta utazások jöttek divatba. Ilyenek például a gasztro- vagy fotós utazások, de sokan vesznek részt szakmai utazásokon és a sport célú utak is komoly fejlődésen mentek át.

TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.