Hirdetés

Minden vallás rendelkezik a saját zarándokhelyeivel, viszont kevés olyan hit akad, ami akkora fanatizmust és tankövetést várna el, mint az iszlám. Ismerjék meg Mekkát!


Mekka az iszlám világ legszentebb helye. Hedzsa tartományban található és egyben fővárosa is. A település hegyekkel van körülvéve, és megvan a saját varázsa, ami pár kép alapján is magával tudja ragadni az embert. A centrumban található a Szent Mecset, ami a Maszdzsid al-Haram névre hallgat. A muszlimok számára a legnagyobb szentség a Kába-kő (ami feltehetőleg egy meteorit darabja lehetett még régebben valamikor, bár ezt elég nehéz megállapítani, mivel a tudományos vizsgálatára nincs lehetőség). A Kába-szentély az a hely, ahová Mohamed próféta élete utolsó időszakában elzarándokolt, és ennek emlékére minden évben emberek millió tesznek ugyanígy, hogy ezzel fejezzék ki Allah nagyságát.


 Utazási Tipp  
    Kötel-keleti utazások
és szállások

A város nem rendelkezik repülőtérrel, de vasúttal igen, ami a két szent várost, Mekkát és Medinát köti össze úgy, hogy érinti Dzsiddát, ami az ország egyik jelentős kikötővárosa. A vonatokon kívül autóval is meg lehet közelíteni Mekkát, ugyanis korszerű utak vezetnek ide Szaúd-Arábia egészéből. Dzsidda viszont rendelkezik légi közlekedéssel, ezért a zarándokok többsége a 70km-re található kikötővárosba érkezik ide.

mekka 01


Valószínűleg a város jóval Mohamed előtt is fontos kereskedőváros volt, egyes források szerint a Kaaba szentélyt például Ábrahám alapította. Mohamed idején a Koreis törzs élt a területen (most is) ennek a tagja volt a próféta is. A történelme kifejezetten nyugodt volt, míg a 14. században az Oszmán Birodalom magához nem csatolta az Arab-félsziget nyugati részét.


mekka 02


Fontos tudnivaló, hogy nem-muszlim emberek számára lehetetlenség bejutni a városba. Erre több tábla is figyelmeztet, és aki ennek ellenére megpróbál bejutni a településre, az pár napot fixen el fog tölteni valamelyik helyi börtön cellájában. Azért sem érdemes próbálkozni, mert a szúrópróbaszerű ellenőrzésekkor tanúbizonyságot kell tenni arról, hogy tisztában vagyunk muszlim tanokkal. Ha nem megy, a büntetés igen súlyos lehet.

 

TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.