Idegenvezetőként gyakran kérdezik tőlem mégis mit ne hagyjunk ki Portugáliában, ha gasztronómiáról van szó ?
Idegenvezetők mesélnek rovatunk Portugáliából jelentkezik:
Idegenvezetőként gyakran kérdezik tőlem a magyar utazók, mégis mit ne hagyjunk ki Portugáliában, ha a helyi gasztronómiáról van szó ? Összeállítottam vendégeimnek egy Top 5-ös listát az általam kihagyhatatlannak ítél fogásokból, hogy megkönnyítsem a választásukat.
1. Pastel de Nata (olv. pástel de nátá) ezt láthatod az első képen
2. Pastéis de Belém(olv. pástejs de beleny) a Belém negyedben található Lisszabonban, a cukrászda neve is ez.Ennek a tesója a Pastel de nata 2.kép
3. Pão de Deus (olv. páu de deus) Isten kenyere. Egy kalácshoz hasonló kókuszos töltelékkel megspékelt péksütemény. Ezt a portugálok akár reggelire is fogyasztják felvágottal. Bevállalnád?
4. Bolo-rei (olv.bolu rej) ha ősszel vagy télen jársz Portugáliában, tuti belebotlasz. Portugália hagyományos karácsonyi kalácsáról van szó, amit kandírozott gyümölcsökkel díszítenek.
5. Doces conventuais (olv.doszes konventuájs) azaz kolostori sütemények. Majdnem minden amiben jó sok tojássárgával készült krém van és azon a cornucópia(olv.kornukópia)bőségszaru
Természetesen sokkal több sütemény létezik amit érdemes megkóstolni, ha valaki protugáliában jár, de talán érdemes lesz a fentiekkel elkezdeni. Az fenti 5 pontból melyiket kóstoltad már?
Szerző & fotós: Duncsák Krisztina Idegenvezető Portugáliából portugalhu.com
Facebook Oldalunk
Facebook Csoportunk