Hirdetés

   2021 áprilisában úgy éreztem, meg kell szöknöm innen. Otthonról, a lakásomból, Budapestről, Magyarországról, az itthoniak elől, de főleg az akkor végetért kapcsolatom emlékeiből. Ekkor éppen két munka között voltam, és szerencsére már meg is volt az új kezdés időpontja is, így nem kellett a mindennapi betevőért aggódnom.

    Ahogyan szomorúan pörgettem a facebookot, egyszercsak megjelent egy tourguide ismerősöm, Attila Ott posztja Mexikóból, akit egyébként Thaiföldről ismerek, ahol 11 éve kinnt él és „kimaxoló emberként” a magyar turisták utazásait maxolja ki. Érteni kell ezalatt, hogy x összegért 1-2-vagy több napon keresztül különböző, személyreszabott programokat kínál, elvisz a különleges és sokszor a turisták által ismeretlen helyekre, megmutatja a legszebb viewpoint-okat, strandokat, úgy, hogy közben folyamatosan 4k minőségű felvételeket készít , amit az út végén megszerkesztve elküld. Talán majd egy másik cikkben írok Thaiföldről is, de most vissza a mexikói poszthoz…


Playa del Carmen 1


   Emberünk-lévén, hogy a turizmusból él-a korlátozások miatt fél évre áttette Mexikóba a székhelyét, hiszen ez a hely volt azon 4 ország egyike, amely a covid első hullámától kezdőden, korlátozások nélkül fogadott turistákat (akkor, 2021 ez a 4 ország Mexikó, Zanzibár, Maldív-szigetek, Dominikai Köztársaság- remélem jól írtam és jól emlékszem ?.


     

óriás teknős

 

   


    A posztban néhány tengerparti, víz alatti és dzsungeles kép alatt arról írt, hogy mennyire kedvesek a mexikóiak, milyen jó a klíma és mennyi klassz utat szervezett már itt a kint-léte alatt megismert Robert Nyikes tourguide barátja segítségével- de hogy ő különben már csak néhány hetet marad kint, aki szeretne menjen gyorsan, maxolja ki a lehetőséget, és ő elintézi neki, hogy egy csodálatos nyaralásban legyen része a Maya Riviérán. Nem hiszek a véletlenekben. Tudtam, hogy ez a poszt nekem szól. Éreztem hogy Isten, az Univerzum, Földanya, Hunab Ku (a mayák egyik istene), Ganésa (hindu isten)-bárki bárhogyan is hívja- üzent nekem. Ez az én utam. Mennem kell. Sokat nem is gondolkoztam, azonnal írtam Attilának a részletekkel kapcsolatban, néztem egy-az ő szállásához közeli, biztonságos helyen lévő kis szobát airbnb-n, kértem egy repjegy ajánlatot és néhány nap múlva már le is volt foglalva minden, 2 hét múlva pedig indultam.
   

 mexikó graffiti

 

Lapozz tovább a folytatásért !

 

TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.