Egy igazán különleges településről szól mai cikkünk, ami bemutatja a francia Riviéra összes szépségét.


Főleg a város egyik része, a Cote d’Azur (Azúr part) a felkapott manapság, ami annak fényében egyáltalán nem meglepő, hogy egészen a 19. század óta népszerű turisztikai központ.


saint tropez 01A kettősség mindig is jellemezte Saint-Tropez városát, ugyanis telenként egy mindössze ötezer lakossal rendelkező kis halászfalu, addig nyáron egy luxusnyaralóhely. Az 1900-as években egyre nagyobb szerepet kapó sztárok voltak először azok, akik igazán fellendítették a hely idegenforgalmát – nyilatkozataikban és tetteikben (méregdrága villák vásárlása) is azt állították, hogy mennyire szuper hely Saint-Tropez. A filmsztárok mintájára Hollywood többi szereplője is felfigyelt a francia városra, ami többek között jobbnál jobb filmeknek mutatkozott meg, elég csak A Saint-Tropez-i csendőrre gondolni.
 Utazási Tipp  
    Francia riviéra legjobb utazásai

A település népszerűségéhez természetesen az is hozzátesz, hogy egy önmagában nagyon szép és hangulatos hely. A mediterrán klíma alapból sok embert vonz, és itt tényleg rengeteg dolog kiszolgálhatja a fogyasztói igényeket, legyünk egyszerű turisták, vagy profi műgyűjtők. Akik inkább a modern trendeknek hódolnak, azoknak a kikötő és annak környéke lehet a tökéletes helyszín, ugyanis ott egymáson sorakoznak a márkaboltok. Ha inkább a gasztronómiai élvezeteknek hódolnánk, akkor is tökéletes helyszín lehet Saint-Tropez: a mediterrán konyha összes különlegessége fellelhető itt, a halaktól kezdve, a fűszereken át egészen a tengergyümölcseiig.
saint tropez 02

forrás: wikimedia.org


De nem csak ezekből áll ez a csodálatos város, ugyanis tetemes mennyiségű történelmi látnivalóval rendelkezik: Ilyen például a Citadella is, ami a 17. században épült fel, és sokáig a védelmi feladatok jelentős részét ő látta el, ugyanis egyfajta végső óvóhelyként is funkcionált a civil lakosságnak. Itt található ma az a hajósmúzeum, ami a hely hajós történelmét és kultúráját mutatja be a látogatóknak. Egy másik múzeum egy kápolnában található, és Musée de l’Annonciade névre hallgat, és világhírű festményeket tekinthetünk meg itt,

Összességében Saint-Tropez egy különleges úti cél – teljes kettősség jellemzi a létét, hiszen egyszerre felel meg a trendeknek, és tud egészen egyszerű mediterrán kisváros lenni.