Hirdetés

Párizsban szinte végtelen sok lehetőség nyílik a szórakozásra és a város rengeteg látnivalóval rendelkezik. De mi fér bele egy hétvégébe? Szinte biztos, hogy az összes látványosság megtekintése úgysem fér bele a programba, éppen ezért mi inkább azt javasoljuk, hogy az emblematikus nevezetességek alapos megtekintése helyett inkább próbáljuk meg átélni a párizsiak elegáns, bohém és sikkes életérzését – akár a divat, a gasztronómia vagy éppen a romantika felől megközelítve.


Ha péntek délután érkeznénk a francia fővárosba és van hozzá kedvünk, rögtön megnézhetjük a város szimbólumát, az Eiffel-tornyot és sétálhatunk egy nagyot a Mars-mezőn vagy a Pont d'Iéna nevű elegáns hídon átkelve a szökőkutakkal, szobrokkal és elegáns épületekkel fűszerezett Trocadero parkban is barangolhatunk kicsit. Ha kedvesünkkel utazunk, és ki akarjuk maxolni a romantikát még egy finom vacsora és egy esti szajnai hajókázás is belefér a programba.


franciaorszag parizs trocadero park1


Egy könnyed croissant-os reggeli után másnap érdemes érdeklődésünknek megfelelően jobban is megismerkedni a várossal. Ekkor érdemes utunkat a Concorde tér és a múzeumokkal teli, 17. században létesített királyi díszkert, a Tuileriák kertje felé venni. Ha imádjuk a művészeteket, természetesen kötelező program a Louvre felkeresése, ahol világszerte híres művészek világszerte ismert gyönyörű alkotásaiban gyönyörködhetünk. Aki ebben az irányban indul el, az készüljön fel rá, hogy a világ talán legnagyobb múzeumában minimum egy egész napot el kell tölteni ahhoz, hogy nyugodtan végig lehessen nézni a műalkotásokat – persze csak abban az esetben, ha érdeklődésünk nem csupán Da Vinci Mona Lisájára és a már-már valószínűtlenül arányos, ókori női szoboralak, a milói Vénusz megtekintésére korlátozódik.


franciaorszag parizs louvre piramis1


Ha úgy döntenénk, hogy inkább másik múzeumokat keresnénk fel, ott van a Musée de l'Orangerie a maga 20. századi európai képgyűjteményével, ahol egyebek mellett Monet képei is láthatók. Ám választhatjuk még a folyó másik partján álló Musée d'Orsay-t is, amely a 19-20. század iparművészetét mutatja be egy régi pályaudvar átalakított épületében, de útba ejthetjük a francia nemzet nagyjai, köztük Napóleon sírját az Invalidusok Dómjában és a Rodin Múzeumot is, utóbbi kúriában kapott helyet a művész leghíresebb munkája, „A gondolkodó” nevű szobor. Ha viszont már elegünk volt a sok múzeumból és műkincsből, nézzünk szét Párizs legnevesebb főutcáján, a Champs Élysses nevű úton, ahol a Marigny színház és a Le Notre tervezte kerteken túl bekukkanthatunk a híres Montaigne nevű, világhíres márkák üzleteivel szegélyezett bevásárlóutcára. Olyan neves házak üzletei találhatók meg itt, mint a Chanel, a Gucci, a Dior vagy éppen Ralph Lauren. Divatrajongók számára kihagyhatatlan látnivaló ez az utca, még akkor is, ha nagy valószínűséggel nincs annyi keretünk, hogy ezen üzletek egyedi darabjaiból vásárolhassunk magunknak. Ha bírjuk még szusszal, estére keressük fel a bohém művészeiről és jobbnál jobb szórakozóhelyeiről ismert Montmartre-t, ahol együtt bulizhatunk a helyiekkel és más külföldiekkel is.


franciaorszag parizs tuileriak kertje louvre1


Utolsó napunkon felfedezhetjük az egykori városközpont, az Íle de Cité szajnai sziget látnivalóit: a két legjelentősebb műemlék itt a Notre Dame-székesegyház és a gyönyörű rózsablakairól ismert Sainte- Chapelle. A sziget délre eső túlpartján a legkorábbi francia egyetem, a Sorbonne kollégiumai és tanintézményei húzódnak. Egy franciásan könnyed ebéd után, ha van még időnk és kedvünk a gép felszállásáig, megtekinthetjük a Panthéont is, ahol olyan jeles francia művészek és tudósok nyugszanak, mint Voltaire, Rousseau, Victor Hugo, Emile Zola, Alexandre Dumas vagy éppen a Curie-házaspár. Látogatásunkkal tisztelgünk emlékük és munkásságuk előtt. Ha a templomok és a Panthéon nem csigáznának fel túlságosan, választhatjuk a Napkirály, XIV. Lajos fényűző királyi rezidenciájának, Versailles-nek a felkeresését is – viszont ez esetben készüljünk rá, hogy ez a kirándulás is legalább félnapos program lesz! Akármivel is töltsük el az időnket, annyi szent, hogy valószínűleg még visszatérünk majd a városba hosszabb időtartamra is, hogy jobban megismerkedhessünk Párizs különböző arcaival.


franciaorszag parizs sainte chapelle1


Foglald le magatoknak   a legjobb áru szállást Párizsban!

Booking.com

 

 


Készítette: Méhes Judit         Fotók: Pixabay

TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.