Kicsiknek és nagyoknak, a pihenés és a szórakozás szerelmeseinek egyaránt tartogat élményekben gazdag pillanatokat Siófok, a Balaton egyik „fővárosa”.


Siófok 50! A mondat, amivel a 2018-as esztendőt jellemezhetjük a Balaton egyik legdinamikusabb városában. A Budapesttől mintegy 110 kilométerre, az M7-es autópálya mellett fekvő Siófok ugyanis 1968-ban nyerte el a városi státuszt, így az idei évben ennek 50. évfordulója alkalmából egész éves programsorozattal várja az ide látogatókat.

 

A programkavalkád sokszínű, kiállítások és színházi előadások éppúgy megtalálhatóak benne, mint a szabadtéri koncertek, fesztiválok, melyek egy része ingyenes látogatható.


 Utazási Tipp  
    Balatoni szállások, akciók

Hagyományosan a pünkösdi hétvégével kezdődő nyári szezon idén 4 napos ingyenes koncertsorozatot kínál a városba látogatók számára, mely idén Siófok nagystrandján, a PLÁZS-on kerül megrendezésre. A nyári programsorozat szintén egy több napos rendezvénnyel zárul augusztus 20.-án, mely a város több pontján kerül megrendezésre, a fő attrakció szintén a PLÁZS-on megrendezendő WeLoveBalaton koncert lesz.

 

Siófok szomszédságában, Zamárdiban kerül megrendezésre a BalatonSound könnyűzenei fesztivál, mely a szervezők sok éves munkájának hála mára

 

Európa egyik vezető zenei fesztiváljának számít.

 

Sok fesztivállátogató Siófokot választja szálláshelyéül a fesztivál idejére, a két város között rendszeresen közlekedő ingyenes fesztiváljáratok segítik a közlkedést.


siofok szoveg kozottAzonban nem csak a könnyed kikapcsolódásra vágyók számára tartogat programokat az ünnepi programsorozat. A korábbi évekhez hasonlóan a idén is megrendezésre kerül a Tour de Pelso országúti kerékpárverseny. A hajózás és vitorlázás szerelmeseinek remek kikapcsolódást jelenthet a

 

Nemzeti Regatta, mely június második hétvégéjén kerül megrendezésre a jubileumát ünneplő Siófokon.

 

A kultúra szerelmesei is megtalálhatják számításukat, hiszen a Kálmán Imre Kulturális Központ egész éves rendezvényekkel és előadásokkal várja az érdeklődőket. Siófokon 2017-ben nyitotta meg kapuit a látogatók előtt a Magyarországon egyedülálló Fordított Ház, mely egy szezon alatt is nagy népszerűségre tett szert.

 

 

És ha csak pihenni szeretnénk?


Siófok két nagy szabadstranddal, az Aranypart-tal és az Ezüstpart-tal várja a pihenni vágyókat. Mindkét szabadstrand kiépített infrastruktúrával rendelkezik, számos vendéglátóhely és strandbüfé szolgálja a vendégek kényelmét. Ahogy a déli part egészéről, úgy Siófok két nagy szabadstrandjáról is elmondhatjuk, hogy a tó medre sekély, az alja pedig feketehomokos, így különösen alkalmas a gyermekes családok számára. Ugyanakkor a vízi sportok szerelmeseinek sem kell lemondaniuk a sportolásról, számos kölcsönzőnél lehet sportfelszereléseket bérelni.

 

Az Aranyparton kiépített wakeboard pálya várja az extrémebb sportok szerelmeseit.

 

A Galerius fürdő igényes wellness szolgáltatásaival és élményfürdőjével egész évben várja a vendégeket. A Bahart Zrt siófoki kikötőjéből menetrendszerinti hajójáratokkal érhetjük el a Balaton keleti medencéjét, a legnépszerűbb úticélok Tihany és Balatonfüred egy órás hajóútra találhatóak.


 Utazási Tipp  
    Balatoni szállások, akciók

Milyen szállásokat találhatunk Siófokon?


A kérdést könnyebb lenne úgy feltenni, hogy milyet nem. Megtalálhatóak a magánszállások, az úgynevezett „Zimmer Feri”-k, az alsó- és középkategóriás szálláshelyek, de akár a luxusszállodák is, vagy számos kemping közül is választhatunk. Siófok ezért is lehet az egyik legkedveltebb belföldi célpont sokak számára, hiszen jól megfér egymás mellett az új építésű luxusszálloda az igazi retró szálláshelyekkel, melyek különös, múltat idéző atmoszférája a modern technológiával párosítva kiváló kikapcsolódási lehetőséget tartogat. Elmondhatjuk, hogy Siófok kicsiknek és nagyoknak, a kultúra szerelmeseinek vagy csupán a kikapcsolódni vágyóknak egyaránt számos lehetőséget kínál, és 2018-ban a jubileumi programsorozat a meglévő kínálatot még tovább színesíti, így idén hosszabb-rövidebb időre, de mindenképp érdemes a Déli-part fővárosát meglátogatni.