Hirdetés

Találd meg az igényeidnek megfelelő utasbiztosítást

EUB utasbiztosítás

Hirdetés

A Jón-tenger harmadik legnagyobb szigetét már a velencei uralomlom idején is a „Kelet Virágának” nevezték természeti szépségei, meseszép öblei miatt.

 

Miért utazzunk Zakythosra?

 

A 406 km² nagyságú, 40.000 főnyi lakosságú Zakhytos a Jón tenger egyik legnyugatabbra fekvő és legszebb szigete. Zakhyhtost a legolaszosabb hangulatú görög szigetnek is szokták emlegetni, népszerűsége egyre nagyobb, ismertsége hazánkba már majdnem akkora mint Korfué. Hosszan elnyúló tengerpartok, gyönyörű öblök és strandok, meredek hegyi lejtők, Zakynthos város velencei hangulata és a gyönyörű hegyi falvak, amiért a Jón-tenger egyik legnépszerűbb üdülőhelyévé vált a sziget.


 Utazási Tipp  
    Akciók, last minute Zakhyntos

Jellegzetes mészkőszirtjei az északi és nyugati oldalon szinte egyenesen a tengerbe zuhannak, de a természet fantasztikus öblöket is teremtett a meredek sziklák lábánál.

 

A görög szigetek egyik legikonikusabb öble a "Navagio öböl" (Hajótörés) is Zakhyntos szigetén található.

 

A festői Navagio öbölben egy régi csempészhajó roncsa található, melyet egy hajótörés után az aranyszínű homokos partra sodort a víz.


Zakynthos Navagio bay szoveg kozottA sziget déli és keleti oldalán kellemes, széles öblök és strandok találhatóak.

 

Itt élnek a nagy vízi teknősök a Caretta Carettak.

 

Ősidők óta a strandok homokjába fektetik tojásaikat, melyek két hónap elteltével kelnek ki és éjjel, a holdfényben igyekeznek eljutni a tenger vízébe. A sziget keleti részén termékeny olajfaligetek és szőlőültetvények találhatók, míg a nyugati oldal a 758 méter magas "Vrachionas" hegyével sziklás terület.


 Utazási Tipp  
    Akciók, last minute Zakhyntos

Szállások, közlekedés:


A legtöbb magyar vendég apartmanokban és 3-4 csillagos hotelekben foglal szállást. Sokan érkeznek autóval illetve üdülő buszjáratokkal, melyekre több vidéki városban is biztosított a felszállási lehetőség.

 

Júniustól szeptember végéig Budapestről és Debrecenből is közvetlen repülőjáratok is közlekednek Zakhyntosra. A menetidő 1 óra 30 perc.

 

 

Programlehetőségek Zakhyntos szigetén:


Azok akik önállóan szeretnék felfedezni a sziget szépségeit, bérelhetnek autót vagy akár robogót is. A szervezetten érkező vendégek részére különböző magyar nyelven bonyolított programokat kínálnak helyben az idegenvezetők: Navagio hajós kirándulás, Waterland – vízi élménypark, Városnézés vásárlási lehetőséggel Zakhyntos városában, Hajókirándulás Kefalonia szigetére, görög est…


TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.