A világ egyik legszebb vidéke és a világ legmagasabb felvonója mind megtalálható a kínai Hunan tartományban, amiről itt olvashatják rövid ismertetőnket.

 

Hunan: Hunan Kína egyik délkeleti tartománya, a neve pedig az egyik közeli tóra utal, mivel annyit tesz, hogy „A Tungting-tótól délre”. Kína 10. legnagyobb tartománya 122 megyével és 70 000 000 lakossal rendelkezik, a fővárosa pedig Csangsa. A tartomány első említése az írott történelemben Kr. e. 350-ben történt, akkor még független államként, magas létszámú kínai kisebbséggel. A mai területét 1724-ben jelölték ki, majd egy évszázaddal később a túlnépesedettség fenyegette. A 19. századi összes kínai felkelés sújtotta a tartományt, csak a század vége felé nyerte vissza eredeti állapotát. Mao Ce-tung is itt született, aki a japánok ellen tevékenykedett a háború kitörése után. (A második világháborúban jelentős károk érték a tartományt, a japán hadsereg feldúlt mindent, és 1944-ben Csangsát is elfoglalták) Utazási Tipp  
    Kína legjobb utazásai

Zhangjiajie 01


A Zhangjiajie Nemzeti Erdő Park

 

1992-ben az UNESCO Világörökség részévé vált, ami a terület szépségét ismerve közel sem meglepő. Ez az elképesztő hely magas fáiról és lélegzetelállító kőoszlopairól híres, utóbbiból körülbelül 3000 található a park területén. A James Cameron által rendezett

 

Avatar című filmet az itteni táj ihlette Pandora megformálásában.

 

A Park változatos, az oszlopok között nagyobb szurdokok találhatóak, de többek között van itt jó pár folyó, és a látogatók örömére vízesések is tarkítják a táj egyébként is csodálatos látképét. Az erdő 4810 hektáron fekszik, és különleges állat-és növényfajok is megtalálhatóak benne. Az Park kiemelt látványosságai közé tartozik két természetes kőhíd, az egyik a Xianrenqias nevet viseli, ami magyarul annyit tesz, hogy „Halhatatlanok hídja”. Ez 100 méter magasan fekszik, és a 26 méteres hosszával egészen elképesztő látványt nyújt. A másik neves híd a Tianqiashengkong, magyarul a „Híd az égen”, ez jóval nagyobb a maga 40 méteres hosszával és 357 méteres magasságával. (Nem mellesleg ez a legmagasabb természetes híd a világon)


Zhangiajie 02


A Bailong felvonó

 

A Bailong egy a sok kültéri lift közül, de abban mégis kiemelkedik, hogy ez a legnehezebb, és 330 méteres magasságig viszi fel az odalátogatókat. A lift építését 1999-ben kezdték meg, és három évvel később, 2002-ben fejezték be. Nem hivatalos adatok szerint ez a lift rendelkezik a legnagyobb kapacitással a világon, illetve, hogy ez a leggyorsabb felvonó. (Utóbbiban lehet valami, a lift egy perc alatt felvisz a hegyre, míg ezt gyalog két és fél óráig tart) Különböző állatvédő szervezetek aggodalmukat fejezték ki a lift működésével kapcsolatban, de a hivatalos, üzemeltetői álláspont szerint ezek az aggodalmak megalapozatlanok.


 Utazási Tipp  
    Kína legjobb utazásai


Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.