Ismerjék meg New York Flatiron nevű kerületének legfontosabb épületét. Ez a Flatiron Building!

 

A Flatiron Building egy könnyen felismerhető, háromszög alapterülettel rendelkező, 22 emeletes felhőkarcoló Manhattan közepén. Az épület 1902-ben egyike volt az első olyan épületeknek, amik acélvázzal rendelkeztek, ennek köszönhető 87 méteres magassága is. Három évvel később, 1905-ben építettek az épülethez még egy emeletet, ahová egy külön lift került, így pedig a 20-ról a 21-re egy teljesen másik felvonó visz fel. Megépítése óta kedvelik a helyiek, akik egyfajta városi jelképként gondolnak rá, míg építészeti szempontból rengeteg építész és építő kelt már ki a Flatiron Building ellen.


 Utazási Tipp  
   

Fedezd fel velünk

New York-ot


Bár az eredeti neve még Fuller Building volt - nevét George A. Fuller után kapta - sokáig valóban az általa alapított cég támogatta az épület munkálatait, de az átadás előtt két évvel elhunyt. A köznyelvben viszont a háromszög alakú alapterülete miatt a Flatiron név terjedt el, annak a vasalóhoz való hasonlósága miatt.

 

Tudtad? A Flatiron Building Manhattan legöregebb, még ma is álló felhőkarcolója

 

Az épület neve ráragadt környezetére is, amit Flatiron kerületnek neveznek azóta, és jelentős technológiai cégeknek ad helyet.Flatiron building 01 képek forrása: wikimedia.org - pixabay.com


1989 óta az amerikai nemzeti emlékmű címet is viseli az épület, részben pont emiatt is, de népszerű turistalátványosság. 2002-ben a Pókember című film forgatásakor itt rendezték be a fiktív Hírharsona irodáját is. 2005-ben átesett egy felújításon, ami közben egy 15 emelet magas reklám borította az épületet, ami miatt rengetegen tiltakoztak.


 


Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.