Hirdetés

A New York-i fekete péntek az év legnagyobb kedvezményes bevásárló napja, amikor a vásárlók akár 50-80% kedvezménnyel is vásárolhatnak.

 

A karácsonyi vásárlási időszak legfontosabb nyitó eseménye hagyományosan a Black Friday. Ha valaki nagyon szeret utazni és nagy kedvezményekkel vásárolni is, akkor a New York-i Black Friday Shopping egy tökéletes lehetőséget nyújt rá. Mivel a karácsony csak egy hónappal később van, ez egy nagyon jó módja az olcsó karácsonyi ajándékok egyszerű megvásárlásának is, ráadásul különösen az amerikai gyártók, mint például az Apple, a Levi’s vagy a Nike, és más az USA-ban gyártott termékek amúgy is sokkal olcsóbbak, mint a Európában. Mindent összevetve egy Black Friday utazás New Yorkba ritka jó lehetőség a szórakozásra és a bevásárlásra is.


black friday


 Utazási Tipp  
    USA utazások, akciók

Mi a fekete péntek?

 

A fekete péntek voltaképpen egy hatalmas kereskedelmi akció, amit a hálaadás napján rendeznek meg. Sokak számára ez jelzi a karácsonyi vásár "hivatalos" kezdetét és ekkor veszik kezdetüket a bevásárlási célú utazások is. Minden évben hálaadáskor az amerikai kiskereskedelem minden tőle telhetőt megtesz azért, hogy minél több bevásárlót csábítson üzleteibe, vagy óriási on-line kedvezményeket adjon abban a reményben, hogy minél nagyobb forgalmat és nyereséget érjenek el az év legjobb ajánlataival.

 

 

Mikor van a fekete péntek?

 

Mivel a hálaadás ünnepe nem egy meghatározott naptári dátumra esik, hanem minden évben változik, meg kell nézni november utolsó péntekének dátumát, hogy megtudjuk mikor kerül sor a fekete péntekre. (idén a fekete péntek november 23-án van) A legtöbb helyen az értékesítést már a kora reggeli órákban elkezdik a fekete pénteken, de az elmúlt években a kiskereskedők már gyakran a hálaadás napjának (csütörtök) előestéjén is megkezdték a nagyszabású értékesítést.


black new york


Miről kapta a nevét a Fekete Péntek?

 

Mivel a kiskereskedelem sokáig működik veszteségesen és egyáltalán nem termel profitot, a Black Friday neve erre utalva tükrözi, hogy csak ebben az időszakban tudnak a vállalatok nyereségbe fordulni és ténylegesen megszerezni a nagy bevételeket és az éves hasznuk nagyobbik hányadát. (eredetileg a nagy gazdasági világválság kitörésének napját hívták így)

 

Mivel a Black Friday Shopping értékesítéséből nagyrészt a nagyobb áruházak tudnak profitálni, az eseményhez kapcsolódóan megrendezésre kerül egy kisebb akció is, ami különálló és a

 

Small Business Saturday nevet viseli.

 

Ezt a fekete péntek utáni napon rendezik meg és arra buzdítja a vásárlókat, hogy több pénzt költsenek a kisebb helyi üzletekben is. Tehát, ha valaki ebben az időszakban New York-ban tartózkodna, ne hagyja abba a vásárolgatást pénteken, látogasson meg kisebb helyi üzleteket másnap, és támogassa vásárlásával kisebb helyi boltokat talpon maradását is!


 Utazási Tipp  
    USA utazások, akciók

Mi várható a Black Friday Shoppingon?

 

Óriási leértékelések! Nagyon komoly kedvezményeket nyújtanak az üzletek ezen a napon a leghíresebb amerikai márkákból, Nike cipőkből, (Apple) tabletekből és telefonokból, a nagyfelbontású tévékből, a népszerű játékokból, és még sok minden másból is bevásárolhatunk ezen a napon az adott évben létező leges-legalacsonyabb kampány árakon.

 

Számítsunk hosszú sorokra a boltok előtt, nagy tömegre, és ritkán látott vásárlási őrületre. Ez az év legforgalmasabb bevásárló napja New Yorkban, amikor az árucikkeket igyekeznek nagyon gyorsan eladni. Tanácsos lesz koránra beállítani az ébresztőóránkat, hogy az elsők között érkezzünk az üzletekbe és minél jobban ki tudjuk használni az egyedi ajánlatokat és kaphassuk meg a jobbnál jobb amerikai termékeket és ruhákat a kívánt színekben és méretekben.


black new york02


A vásárláson túl

 

New York egyszerűen fantasztikus még vásárlások nélkül is. Nyugodt szívvel állíthatjuk, hogy minden New Yorkban töltött napunkon valami új és lenyűgöző élmény vár ránk, hisz annyi a látnivaló és a program, hogy szinte lehetetlen betelni velük.


Érdemes elolvasni a legjobb tippeket és hasznos tudnivalókat a New York-i utazásunk előtt. ( cikk)

 

TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.