Egy elképesztő helyen üzemelő, nem rég megnyitott sípálya Hollandiában. Ismerjék meg Copenill-t!


Dániában kevés az igazán magas hely, éppen ezért kapott nagy sajtóvisszhangot, amikor most pénteken (október 4-én) megnyitották a 85 méter magas, koppenhágai szemétégető tetején található sípályát a Copenhill-t. A csúcsról beláthatjuk az egész vidéket, beleértve a várost és a kikötőt. A pálya hossza 450 méter, az üzemeltetők pedig évi 50-60 ezer érdeklődőt várnak.


 Utazási Tipp  
    Szállások, utazások
Dániába

Érdekesség, hogy Dánia legmagasabb pontja is mindössze 170 méter, bár ez annak fényében, hogy alig vannak hegyek az országban, egyáltalán nem meglepő. Ez a sípálya ennek köszönhetően az egyik legmagasabb "épület" az országban.


copenhill 02

fő kép: wikimedia.org - forrás: youtube.comA szemétégető is csak 2017 óta működik, a sípályáig pedig idáig várni kellett. A projekt kezdődátuma 10 évvel ezelőttre tehető, az összköltség pedig meghaladja a félmilliárd eurót, ami forintra átszámolva kb. 183 milliárd forint. Az égetőbe napi 300 tonnányi szemét érkezik. Viszont ez a világon a legkevesebb káros anyagot kibocsátó szemétégető a világon.Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.