Aki már legalább egyszer járt a francia fővárosban megerősítheti, hogy Párizs mindenkire annyira mély érzelmi hatást gyakorol, hogy a hazatérés után is gyakran eszébe jutnak az ott eltöltött romantikus napok.


Akár egy párizsi hétvégét, akár egy hosszabb utazást tervez, bemutatunk néhány párizsi tippet, hogyan is lehet megismerkedni a szerelem városával, és mit ne hagyjon ki a látogatása idején. Természetesen pár bennfentes tippet is adunk a Párizsba látogatóknak.


 Utazási Tipp  
    Szállás Párizs

Mikor érdemes Párizsba utazni?

 

A szerelem városát különösen két évszakban, tavasszal és ősszel érdemes felkeresni, mert akkor mutatja Párizs a legszebb arcát.

 

Amikor az időjárás elég meleg ahhoz, hogy a szabadban legyünk, megtelnek a teraszok és körbeveszi őket a nyüzsgő, hullámzó, sétáló párizsiak sokasága. Szívesen ül ki ilyenkor az ember valamelyik hangulatos kávézó teraszára és szürcsölgeti a csodálatosan illatos kávéját majszolva hozzá a frissen illatozó croissantot. Párizs a színek fővárosa is egyben legyen szó akár a divatról, akár a tavaszról, amikor a fák elkezdenek virágozni, vagy pedig az őszről mikor elkezdi kiszínezni a fák leveleit.


 parisElutazás Párizsba

 

Akinek szerencséje van, már a repülőgépről pillantást vethet a csodás Eiffel-toronyra mielőtt landolna a Charles de Gaulle repülőtéren.

 

A repülőtér 22 km-re van a központtól.

 

A leszállás után kövesse az RER B jelzést a Gare du Nord felé. A jegyek automatákban vagy közvetlenül a pultnál érhetők el. Az utazás 35 és 45 perc közötti időt vesz igénybe attól függően, hogy olyan vonatra szálltunk-e fel, amely közvetlenül a Gare du Nord-ba megy vagy megáll más állomáson is út közben. Orly repülőtérről a legjobb megoldás az, hogy közvetlenül az Anthony megállóig utazunk, majd az RER B-vel a Gare du Nord-ba. A harmadik repülőtér Beauvais 84 km-re van Párizstól és elsősorban a fapados légitársaságok használják. Innét a repülők menetrendjéhez igazított buszjáratok visznek el Párizsba, a menetidő kb. 70-80 perc.

 

Autóval és busszal kb. 20-22 órás útra kell számítanunk Magyarországról,

 

de a fáradságunkért bőségesen kárpótol bennünket az a rengeteg szép táj és látnivaló, ami útközben feltárul a szemünk előtt. A távolsági vonattal érkezők legtöbbször közvetlenül a belvárosi Gare du Nord pályaudvarra érkeznek, így egyből élvezhetik az impozáns épületek látványát.

 

 

Hogyan közlekedjünk?

 

1. Metro: Párizs rendkívül fejlett metró és városi vasút (RER) hálózattal rendelkezik. Állítólag egyetlen metró megálló sincs messzebb, mint 500 méterre a következő beszállás lehetőségétől. Ha tudjuk, hogy többször utazunk, akkor mindenképpen

 

10-es kártyát kell vásárolni, mert így sokkal olcsóbb egy-egy jegy, mint ha egyesével vásárolnánk.

 

2. Kerékpár: A francia főváros felfedezésének kiváló módja a kerékpárkölcsönzés. Aki regisztrált az interneten, kap egy foglalási és egy PIN-kódot, amelyet feljegyez. Ezután megy az egyik 1800 állomás egyikére, és írja be a kódot és a PIN kódot. Ezután választhat egy kerékpárt és elindulhat.

 

Az első fél óra mindig ingyenes, csak azután, kell fizetni.

 

A kerékpárt szinte minden sarkon visszaadhatja, és két perc múlva már újból lehet kölcsönözni. Így az is lehetséges, hogy majdnem teljes Párizst ingyenesen végigcikázza az utazó. Kizárólag a regisztrációért kell fizetni egy kis díjat, amely attól függ, hogy mennyi ideig lesz a fiók érvényes.

 

3. Busz: Ha kényelmes alternatívát keres Párizs felfedezésére, akkor ajánljuk a

 

Big Bus Tours városnéző túráit.

 

Tekintse meg a várost a stílusosan nyitott, kétszintes buszokon ülve, és kényelmesen és rövid idő alatt megnézheti Párizs összes látnivalóját. Legtanácsosabb online jegyet vásárolni, mert akkor kedvezőbb áron vehetjük meg a jegyeket. Cikkünk írásának időpontjában 12% kedvezményt adtak az online vásárlóknak - csak be kellett írni foglalásnál a BIGBUSTOURS12 - promóciós kódot.

 

4. Sétálva: A belsővárosrészek felfedezésének egyik legjobb módja a séta! Ehhez mindenképpen kényelmes cipőt javaslunk, mert nagyok a távolságok. Párizs egy nagyon kiterjedt területen épült város, de szinte minden főbb látványosság gyalogosan is elérhető.

 

5. Hajóról: A Szajnán haladó városnéző hajók is kellemes módját kínálják annak, hogy vízről is megcsodáljuk a festői hidakat és a városmag történelmi építményeit.
Párizs 5 legfontosabb látnivalója:

 1. Montmartre kerület
  Minden Párizsba induló városi kirándulás egyik legfontosabb látványossága a bohém Montmartre kerület meglátogatása. Itt sétálhat az ember az ódon macskaköves utcákon, amelyek felvezetnek a lenyűgöző Sacré Coeur bazilikához. A csúcson a látogatók hihetetlen kilátást tehetnek a városra, a hatalmas metropolisz pedig a lábuk előtt hever! Szinte minden szombat délután összegyűlnek itt a világ minden tájáról érkező látogatók, hogy lazítsanak egyet a fárasztó nap után. Rögtönzött koncerteken csendülnek fel a bájos francia sanzonok vagy ismertebb világ slágerek, melybe gyakran a nézők is bekapcsolódnak, mindeközben beülhet a tikkadt utazó egy kis vendéglőbe inni és enni valami helyi különlegességet.

 2. Louvre - A világ legnagyobb múzeuma
  Ez a világ harmadik legnagyobb és egyben talán a leglátogatottabb múzeuma. Remekül ötvözi a történelmet, a művészetet és a kultúrát. A Louvre-palota, ahol maga a múzeum is található, egyszerűen lenyűgöző. A francia királyok városi kastélyaként építették. Jelenleg ez Párizs egyik legnépszerűbb turisztikai látványossága. Körülbelül 60 000 m² területet ölel fel. A látogatók különböző korokból és országokból származó kiállításokat láthatnak, köztük híres szobrokat és festményeket is, mint például az Amor-szobor vagy a Leonardo Da Vinci híres alkotása a Mona Lisa. A látogatók remek képeket tudnak készíteni a bejáratként szolgáló híres üvegpiramisról, amely Párizs egyik legnépszerűbb fotó témája lett.

 3. Eiffel-torony - A város jelképe
  Függetlenül a tartózkodás időtartamától ezt a 324 méter magas acélból épült látnivalót egyszerűen nem lehet a programunkból kihagyni. Jövet-menet beleütközünk a látványba, mindenki készít róla legalább egy-két fotót, lehet vinni a selfie botot és máris jöhetnek a remek felvételek. Ha valaki fel is szeretne jutni a kilátó szintre, mindenképpen számítani kell a sorban állásra, hisz ez a torony a világ egyik leglátogatottabb nevezetességeinek egyike.

 4. A Latin negyed
  A Szajna bal partján épült ódon hangulatú kedvelt városrész elnevezését a középkorban nyerte el az itt található Egyetemről, és a középkori tanítás nemzetközi nyelvéről, melyet itt igen sokan beszéltek akkoriban. A kanyargós, éttermekkel kávézókkal telt szűk utcácskákban a mai napig keveredik egymással a turisták, a diákok és oktatóik nyüzsgése. Itt található egyebek közt a Luxemburg palota nagyszerű épülete és parkja valamint a Pantheon is.

 5. A párizsi –Notre Dame
  Közel a Latin negyedhez, a 12. század közepén kezdték el építeni a Szajna szigetén az Ile de la Cité-n ezt a csodás gótikus katedrálist. 63 méteres ikertornyaival és közel 10 méteres átmérőjű rózsa ablakával szinte mindenkit megfog a látványa. A mai napig működő vallási központ. Nyitva tartás: 08.00-18.45, hétvégén: 19.15-ig. Megközelítés: 4 es metró vonal Saint Michel vagy Cité állomás, RER Notre Dame megálló.

 


Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.