Hirdetés

Találd meg az igényeidnek megfelelő utasbiztosítást

EUB utasbiztosítás

Hirdetés

Érdekességek, hasznos tippek és tudnivalók, belépő árak a Párizs melletti Versailles-i kastély meglátogatásához. 

 

Minden párizsi utazás fontos programpontja lehet az évi 15 millió látogatót vonzó Versailles-i kastély és a kastélypark meglátogatása, mely egyben Franciaország legfontosabb nemzeti palotája, királyi kastélya és történelmi múzeuma is. A kastély termeiben sétálva ízelítőt kapnak a látogatók a királyi család életéből, megismerhetik a mesterien tervezett kastély parkot, a Trianon kastélyokat és a Marie-Antoniette birtokot is.


Versailles 01
 Utazási Tipp  
    Utazás, szállás Párizs

A Versailles-i kastély:

 

A pompakedvelő XIV. Lajos, a Napkirály kora összes jelentősebb művészét meghívta , hogy részt vegyenek apja egykori vadászkastélya reprezentatív átépítésének munkálataiban. A végeredmény tökéletes és pompázatos lett: A nemcsak királyi lakóhelynek, hanem udvari és kormányzati székhelynek szánt Versailles-i kastély azóta is etalonnak számít a kastély építészetben. A leghíresebb termei közül megtekinthetőek a Tükör galéria, a királyi és királynői lakosztályok, a kápolna és különféle díszes szalonok. Nem kevésbé fontos mérföldkövet jelentett a kastélypark kialakítása a tájépítészet történetében sem. Mértani pontossággal tervezett fasorai, sétányai és szökőkútjai szívet és lelket gyönyörködtető látványt nyújtanak. A kastély parkjában találhatóak még a Grand és Petit Trianon kastélyok valamint a Marie-Antoinette birtok ami egy idealizált vidéki idill műromokkal, tóval és bájos vidéki házakkal.

 

A kastély 1979 óta szerepel az UNESCO világörökségeinek listáján.Mikor érdemes Versailles-ba utazni?

 

Versailles egész évben látogatható. A világ sok egyéb népszerű kirándulóhelyéhez hasonló módon a Versailles-i kastélyba is érdemes a közvetlenül a megnyitás után kora délelőtt, vagy délután 3 óra körül megérkezni, mert így van a legnagyobb esélyünk arra, hogy elkerüljük a nagy létszámú turista csoportokat azoknak minden zavaró kísérő jelenségeivel együtt. A legkevésbé sűrűnek a keddi, szerdai és csütörtöki napokat tartják, persze az időzítés attól is függ majd, hogy melyik évszakban járunk és mennyit szeretnénk látni Versailles-ból. Az érdeklődők akár egy teljes napot is tartalmasan el tudnak tölteni a kastély és a többi Versailles-i látnivaló meglátogatásával.


Versailles 02Hogyan jutunk a Versailles-i kastélyhoz?

 

A legegyszerűbb megközelítés a párizsi RER C elővárosi vasútjával utazni, ami a felnőtteknek 4, a 9 év alatti gyermekeknek 2 Euroba kerül. A szerelvények 5-20 perc követéssel közlekednek. Leszállni a Versailles-Rive Gauche állomásánál kell, ahonnét kb. 10 perces séta a kastély.

 

TIPP: A párizsi tömegközlekedés egyszerűbb használatához érdemes letölteni egy mobilos applikációt, a könnyebb tájékozódás érdekéban.

 

Versailles-ba Párizsból szervezett buszos kirándulásokkal is el lehet jutni. Ezek a kirándulások többnyire angol vagy német nyelvűek, kb.4-5 órát vesznek igénybe, részvételi díjuk a belépővel együtt 89 Euro. Természetesen közúton is elérhetjük Versailles-t, ez az utazás kb. fél órát vesz igénybe.


 Utazási Tipp  
    Utazás, szállás Párizs

Mivel a kastély rendkívül népszerű, javasolt a belépőjegyek előzetes megvásárlása, mert így elkerülhető a hosszas sorban állás a pénztáraknál.

 

Többféle belépőjegyet is lehet vásárolni:

 

  • egynapos ill. kétnapos bérletek (érvényesek mindenhol)
  • kastély jegy
  • Trianon kastély és Marie-Antoinette birtok jegy

 

Fontos tudnivalók: A 26 évnél fiatalabb EU-s polgárok számára a belépés díjtalan. A Versailles-i kastély hétfőnként mindig zárva tart , valamint december 25.én , január 01.-én és május 01-én szintén.
Novembertől márciusig a hónap első vasárnapján a kastély mindenki számára ingyenesen látogatható.


TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.