Hirdetés

Az ausztriai Burgenland legszebb barokk kastélya az egyik leghíresebb arisztokrata családhoz, az Esterházyakhoz kötődik. Ha a Fertő-tó közelében túrázunk, akkor kihagyhatatlan látnivaló ez a csodás kastély. Ismerjék meg közelebbről!


A Kanizsai család építette meg a kastélyt a 14. században, bár ez még a mostaninak az elődje volt csupán. Az 1600-as években került az Esterházyakhoz a birtok, akik a gótikus várat olasz mesterekkel barokk palotává alakították az épületet, hogy megszülethessen a 300 évig a családot szolgáló főrezidencia. A hangsúlyos négytornyos rendezést a sarkoknál található rizalitok hangsúlyozzák. A főhomlokzaton található az Esterházy címerek mellett 16 mellszobor magyar vezérekről.


 Utazási Tipp  
    Ausztria legszebb utazásai!


A 19. század elején átesett egy restauráláson, amit II. Esterházy Miklós megbízásával a francia származású Charles Moreau vitelezett ki. Ekkor lett klasszicista az épület, és nem mellesleg sárga színű. A II. világháború után az osztrák kormány bérbe vette az épület bizonyos részeit, 2010 óta pedig az Esterházy Magánalapítvány kezeli.


kismartoni esterhazy kastely 01

fő kép forrása: wikimedia.org - forrás: esterhazy.at


Három kiállítás látogatható a kastélyon belül, amik az alábbi nevekre hallgatnak. „Az Esterházy-kastély fénypontjai”, „Hercegnői lakosztályok” és „Haydn Explosiv”. Az első kiállítás a páratlan hercegi műkincsekről szól, a második az autentikus lakosztályok minden szépségével kapcsolatban látnak el minket tudással, a harmadikban pedig Haydn zenei zsenijét és pályafutását ismerhetjük meg jobban. A kastélyban lehetőségünk lesz megismerkedni a korabeli élet összes finomságával, mindezt pedig magyar nyelven is élvezhetjük, ugyanis van magyar nyelvű útmutatás. A legnépszerűbb látnivalók közé tartozik a frankenthali porcelángyűjtemény, a Würth manufaktúrának az ezüst készlete, illetve a híres-neves ingaóra.


kismartoni esterhazy kastely 02

forrás: esterhazy.at


Az egész hely megkoronázása egyértelműen a Haydn-terem, amit Európa legjobb akusztikus koncerttermei közt tartanak számon. Érdekesség, hogy maga Haydn is itt dolgozott művein. Negyven éven át szolgálta a világhírű zeneszerző az Esterházy családot, és ennek tiszteletére kapta meg a saját, Carlone által kivitelezett termét 1672-ben. A terem tetejét a görög mitológia fontosabb eseményeivel díszítették, a falakon pedig Istvántól Lipóti gyülekeznek a magyar királyok.

TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.