Hirdetés

Az alsó-ausztriai Annabergben átadták Ausztria leghosszabb drótköteles lesikló parkját.


Annabergben (Lilienfeld járás) működik Alsó-Ausztria leghosszabb és leggyorsabb lesikló drótkötélpályája. A drótköteles lesiklás néhány évtizede Közép-Amerikából Costa Ricából indult el világhódító útjára, ahol eredetileg a kutatók spórolták meg a fára mászásaik fáradalmait úgy, hogy kifeszített drótköteleken csúsztak át az egyik magas pontról a másikra.


 Utazási Tipp  
    Utazások, szállásfoglalás Ausztriában olcsótól a luxusig

Az annabergi drótkötél pályára a Hennesteckre vezető kellemes ülőszékes felvonózás után lehet feljutni. Miután a kalandvágyó vendégek magukra öltötték a beülős lesikló felszerelést, már indulhat is a nagy kaland! A 4 párhuzamosan kiépített kötélpályán akár 120 km/h sebességre is felgyorsulva élhetik át a szabad lebegés élményét és csúszhatnak le a völgybe, miközben gyönyörködnek a meseszép panorámában, A leereszkedés során az 1,4 kilométer hosszúságú pályán kb. 380 méteres szintkülönbséget lehet végig siklani a csodaszép táj felett. A tiszta menetidő kb. 90 másodpercet vesz igénybe, a legnagyobb sebességet a pálya első harmadánál érik el a résztvevők.zipline 01képek forrása: www.zipline.at


Mint sok minden mást napjainkban, ezt a fejlesztést is a gyorsuló klímaváltozás miatt találták ki a helyiek. A téli szezonok rövidsége és bizonytalanságai miatt a nyári időszak bevételeivel szeretnék javítani gazdasági mutatóikat a környék vendéglátói. Petra Zeh, Annaberg polgármestere szerint az 1,65 millió Eurós beruházás döntő lépés lesz ahhoz, hogy növekedjen Annaberg turisztikai vonzereje és egész éven át keresett kirándulási célponttá legyen.

A drótkötélpálya májustól októberig üzemel, használatának előfeltétele, hogy a vendégek magassága 120–210 centiméter, testtömege pedig legalább 30, de legfeljebb 125 kilogramm legyen. A belépő amely magában foglalja a felvonóval történő feljutást és a lecsúszást is, felnőtteknek 34, gyermekeknek pedig 25 Euróba kerül. A drótkötélpálya csak 8 éves kor felett használható.


TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.