Hirdetés

Heiligenblut Karintia tartományban, a Hohen Tauern Nemzeti Park szívében, Ausztria legmagasabb hegyének, a Grossglockner lábánál (3798 méter) található kis ékszerdoboz.

 

A falu nevét (Heiligenblut – szent vér) a Szent Vince templomában őrzött, kis fiolában található kincsről kapta, mely nem más, mint Jézus vérének néhány cseppje. A város és környéke kitűnő kikapcsolódást nyújt kicsiknek és nagyoknak, télen és nyáron egyaránt.


heiligenblut szoveg kozott 01


Ha szeretnénk néhány napot Heiligenblutban eltölteni és a környék természeti és kulturális szépségeit felfedezni, akkor kitűnő választás a város központjában található Hunguest Hotel Heiligenblut szálloda, mely különböző csomagokat kínál síelőknek, családosoknak, természetkedvelőknek, az aktív kikapcsolódás kedvelő vendégeik számára:


 Utazási Tipp  
    Heiligenblut utazás, szállások

Az alábbiakban szeretnénk bemutatni Heiligenblut legszebb és leglátogatottabb kirándulóhelyeit, tippeket adva a felejthetetlen kikapcsolódáshoz. Ha már tippeknél tartunk, érdemes a tartomány kártyáját, a Karintia kártyát megvásárolnunk, mellyel több, mint 100 kirándulóhelyet látogathatunk meg annyiszor, ahányszor csak szeretnénk.
Árak: Felnőttek: 39 €/hét (04.08. – 06.09. / 09.09. – 10.26.) 44 €/hét (06.10 -09.08.) Gyermekek (7–9 éves korig): 23/19 €/hét. 6 éves kor alatt ingyenes!

További információ: www.kaerntencard.at


heiligenblut szoveg kozott 02Grossglockner és Hochalpenstrasse

 

A közel 50km hosszú lenyűgöző alpesi hágóút, amely összeköti Ausztria 2 tartományát, Salzburg és Karintia tartományt. Igazi alpesi, fenséges vidéken keresztül vezet a pontosan 36 hajtűkanyarral sűrűn tarkított útvonal. Az autók és motorok szerelmeseinek igazi álomutazás, az út nagyobb részében 2000 méter felett autókázhatunk, az igazán felkészültek akár a biciklit is választhatják. Az út elég széles és biztonságos, az aszfalt jó minőségű, az emelkedők áltagosan 10% körüliek. Mindenképpen ellenőrizzük a fékek állapotát, mielőtt útnak indulunk.

 

Páratlan alpesi hegyi panoráma a háromezres hegyek jeges világában. Kilátók, természeti tanösvények, információs táblák és látogatóközpontok segítenek megismerni a Hohe Tauern Nemzeti Park egyedi növény- és állatvilágát.

 

Az út a Hochtor-nál éri el csúcspontját (a szó szoros értelmében), 2504 méter magasan.

 

Innen, ha az időjárás is úgy akarja, a szemünk elé tárul több mint harminc, 3000 métert meghaladó hegycsúcs látképe.


 Utazási Tipp  
    Heiligenblut utazás, szállások

Jungfernsprung vízesés

 

Az út karintiai végállomásánál, Heiligenblut városkánál tovább haladva jutunk el a turisták által kedvelt vízzuhataghoz, a Jungfernsprung-hoz.

 

 

Szent Vince zarándoktemplom

 

Ha Heiligenblut, akkor mindenkinek a hegyekkel körülvett, kis magaslaton épült festői szépségű templom jut elsőként az eszébe, mely Karintia legjelentősebb egyházi műemléke. A késő gótikus plébániatemplom fontos zarándokhely.

 

Egy fiolányi szent vért és három csodatevő kalászt őriznek.

 

A templom különlegessége a több mint 10 méter magas, Ausztria legnagyobb, festett szárnyas oltára.


heiligenblut szoveg kozott 03


Alpe-Adria Trail túraútvonal


Heiligenblutból, a Kaiser Franz Josef magaslati ponttól induló közel 700 km hosszú túraútvonal a Hohen Tauern Nemzeti Park gyönyörű természetvédelmi területén, gleccsereken (Pasterze, Mölltal) át, a napfényes Karintia tartományon keresztül, Szlovénián áthaladva jutunk el az Adria partján található olasz kis halászfaluba, Muggiába.

 

 

Gössnitz-vízesés


A Hunguest Hotel Heiligenblut-től indulva autóval 10 perc, gyalogosan egy óra alatt érhető el a Gössnitz-vízesés (Gößnitzfall). A Hohen Tauern Nemzeti Park egyik legnagyobb vízesése, mely több mint 70 méterről zúdul le a zöldellő völgybe.

 

TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.