Hirdetés

Innsbruck egy kultúrtörténeti mozaik. Fesztiválvárosként méltán híres sokszínű kulturális életéről, világhírű látnivalóiról, hegyekkel körülölelt természeti szépségéről, vendégszeretetéről.

 

Innsbruck, Tirol tartomány székhelye, mely az Inn-folyó partján fekszik, nevét is innen kapta,: „Inn hídja”. Ahol az élmények és a hegyek találkoznak. Kulturális kincsek és megannyi természeti csodák várják az idelátogatókat az 574 és 2350 méteres tengerszint feletti magasságban elterülő alpesi városban.


Innsbruck egy kultúrtörténeti mozaik. Fesztiválvárosként méltán híres sokszínű kulturális életéről, világhírű látnivalóiról, hegyekkel körülölelt természeti szépségéről, vendégszeretetéről. Lüktető város, ahol a sportos, aktív kikapcsolódást kedvelők is megtalálják a számukra megfelelő időtöltést.


 Utazási Tipp  
    Ausztria Szállás, akciós utazások

TOP 10 látnivaló

 

Hofburg

 

A bécsi Császári Rezidencia (Hofburg) és a Schönbrunni kastély után Ausztria harmadik legjelentősebb császári épületének tartják számon. A XV. században, rokokó stílusban épült palota Mária Terézia uralkodása alatt nyerte el mai, végleges külsejét. Látogatásunk során betekintést nyerhetünk a császári család életébe. Megtekinthetjük Mária Terézia szobáját, a nagyteremben megcsodálhatjuk a császári család tagjairól készült freskókat, az udvari kápolnát, sétát tehetünk a kastély kertjében. cikk: A hofburgi Schatzkammer kincse - a végzet lándzsája

 

innsbruck hofburgHofkirche

 

A templom közvetlenül a császári palota mellett található. I. Ferdinánd építette a XVI. században nagyapja, I. Miksa császár emlékére. A császár sírja ugyan megtalálható itt, de földi maradványai Wiener Neustadt-ban nyugszanak. A síremléket két oldalról 14-14 bronz szobor őrzi, melyek a Habsburg család tagjait illetve híres uralkodókat ábrázolnak. A templom további fontos részét képezi az Ezüst kápolna, ahol II. Ferdinánd elhunyt feleségei nyugszanak.

 

 

Ambras kastély

 

A XVI. században reneszánsz stílusban épült kastély II. Ferdinánd főherceg nevéhez köthető. Egy középkori vár maradványaiból alakíttatta át impozáns kastéllyá saját maga és felesége, Filippina Wesler számára. A kastély legnagyobb terme a 43 méter hosszú, fa mennyezettel borított Spanyol terem, ahol tiroli nemesek portréi tekinthetőek meg. A Művészet és Csodák Galériájában igazi ritkaságokra bukkanhatunk. A Habsburg portrégyűjteményben ritka Tiziano és Van Dyck, Velasquez festményekkel is találkozhatunk.

 

innsbruck szoveg kozt 02


Bergisel síugróközpont

 

Az 1964-es és 1976-os téli olimpiának helyszínt adó Bergisel síugróközpont Innsbruck legjellegzetesebb látványossága. A központot 1927-ben építették Innsbruck felett, jelenlegi formáját pedig 2001-es átalakítás után kapta, amikor is a város felkérte a híres iraki építészt, Zaha Hadid-ot, hogy adjon új külsőt a létesítménynek. Ez olyan jól sikerült, hogy osztrák állami építészeti díjjal jutalmazták őt.

 

innsbruck szoveg kozt 03


Stadtturm

 

A XV. században épült több mint 50 méter magas várostorony az Aranytető után az óváros legnagyobb látványossága. A nem tériszonyos turisták felmehetnek a 30 méter magasságban található kilátóba, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik az óvárosra és a környező hegyekre.


 Utazási Tipp  
    Ausztria Szállás, akciós utazások

Szent Jakab katedrális

 

Innsbruck templomai közül mindenképpen érdemes ellátogatnunk a belvárosban, a Dóm téren található templomhoz, melynek oromzatán Szent Jakab lovas szobra látható. Megtekinthetjük az impozáns főoltár Mária kegyképét, illetve Miksa főherceg síremlékét is.

 

 

Goldenes Dachl – Aranytető

 

Innsbruck óvárosának egyik jelképe a 2657 aranyozott sárgaréz lemezekkel borított erkély. A XV. században I. Miksa császár készítette, hogy feleségével az erkélyről csodálhassák a főtér eseményeit.

 

innsbruck szoveg kozt 04


Nordpark Innsbruc


2007-ben nyitotta meg kapuit a szintén Zaha Hadid által tervezett felvonó, a Nordkettenbahn. A felvonó négy állomáson keresztül szállítja az idelátogató turistákat, aktív kikapcsolódásra vágyókat a több mint 2000 méter magasságba. A létesítményt a „Jégkirálynő palotájaként” is emlegetik, az állomások megfagyott vízcseppekre emlékeztető formája miatt.

 

  • 1.szakasz. Hungerburgbahn sikló
    Középállomás: Alpenzoo, étterem, 750 mHegyállomás: Hungerburg, étterem, kilátó, 860 m
  • 2. szakasz: Seegrubenbahn kabinos felvonó
    hegyállomás: Seegrube, étterem, kilátó, 1905 m
  • 3. szakasz: Haferkarbahn kabinos felvonó Hegyállomás: Haferkar, étterem, kilátó, 2256 m

 

Alpenzoo

 

A Hungenburg felvonó középállomása alatt található Tirol legnagyobb, Európa legmagasabban fekvő (727 méter) állatkertje. 2000 állatot, 150 különböző állatfajt csodálhatnak meg az állatbarátok. Kalandjátszótér, „medve barlang” és mászófal várja a család legifjabb tagjait.

 

 

Diadalív


A diadalív a város déli kapujában található. A XVIII. században római mintára építette Mária Terézia fia, II. Leopold császár, és a spanyol Maria Ludovica eljegyzésének emlékére. A műemlék egyik oldalán található márvány domborművek az eljegyzés képeit mutatják be, míg az északi oldalán lévő képek Leopold édesapjának, I. Ferenc császárnak állít emléket, aki az esküvő idején halt meg Innsbruckban.


 

TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.