Hirdetés

A gyönyörű Belgium 5 legszebb városa, egyedi látnivalókkal és érdekességekkel vár.

 

Ha valaki egy új utazást tervez Belgiumba, hamar rá fog jönni arra, hogy az ország összes látnivalójának felkeresése lehetetlen vállalkozás. Ezért összeírtunk néhány érdekes belgiumi látnivalót melyek felkeresése különleges élményt jelent minden utazónak. Érdemes akár egy körutazás keretében felkeresni Belgiumot, vagy központi helyen lefoglalni a szállásunkat, hogy a napi kirándulásokkal minél több belgiumi helyszínt láthassunk, hiszen minden fontosabb úti cél maximum 3-4 órás útra fekszik a központi régiótól.

 

A legtöbb magyar utazó kombinálja az utazását a szomszédos országokkal is, és felkeresi a sok látnivalóval bíró német, holland vagy francia városokat is. Különlegességként pedig érdemes fontolóra venni egy angliai látogatást komppal vagy a Csalagúton át. Kedvcsináló összeállításunkban bemutatjuk a legfontosabb városokat és különleges látnivalóikat, melyek felkeresését érdemes bakancslistára vennünk, ha belgiumi utazásunkat tervezzük:


 Utazási Tipp  
    Utazások, akciók, Last Minute utak Belgiumba

1, Brüsszel


Sokan egynapos városként írják le a belga fővárost és azt javasolják, hogy szánjunk több időt az ország egyéb szépségeire. Ha a reggeli repülővel érkezünk Budapestről, kb. 40-50 perc alatt juthatunk be busszal vagy taxival a belvárosba, és szinte azonnal hozzá is kezdhetünk Brüsszel felfedezéséhez; A Manneken Pis -Brüsszel egyik ikonikus jelképe- a Grand Place-ra vezető kis utcában a főtértől mintegy 150 méterre található, és egy a valóságban kisméretű barokkos pisilő kisfiút ábrázoló bronzszobor. Szinte mindenki szeretné lefényképezni, ezért a legtöbbször nagyszámú turista veszi körül. Gyakran öltöztetik fel különböző kosztümökbe az aktuális ünnepek alkalmából. A Grand Place (vagy a Grote Markt) a Brüsszelbe látogatók számára kötelező látnivaló, 1998 óta UNESCO Világörökségi védelem alatt áll. A városháza és a céhes épületek által körülvett XI. századi eredetű tér régi épületei nagyon egyediek, egykor piacot tartottak a téren.

 

Kétévente augusztusban hatalmas "virágszőnyeget" hoznak létre a Grand Place-n néhány napra, amikor is egymillió színes begóniából hoznak létre óriási mintákat. A térről nyíló kis mellékutcákon elindulva mindjárt üzletek és éttermek sokaságába ütközik az ember. A fő brüsszeli látnivalókat fél nap alatt gyalogosan is meg lehet nézni, egyedül az Atomium ami kicsit távolabb esik a városközponttól. Érdemes még felkeresni a belvárosi Bourse (börze) különleges szobrokkal díszített épületét, valamint a belga Notre Dame-nek is nevezett Szent-Mihály és Szent Gudula Székesegyházat, a Királyi Palotát (Palais Du Roi) és a Botanikus kertet is.

brusszel szoveg kozt 01


2, Leuven


Ez a Brüsszeltől mindössze 25 km-re található város egyben a Flamand-Barbant tartomány székhelye is, egyben egyetemi központ amiért sok fiatalt látni mindenfelé, a városi lakosok közel 30%-a diák. Legfontosabb látnivalója a XV-századi gótikus stílusban épült díszes Városháza, mely a Brüsszellel való rivalizálás jegyében épült fel. Talán ezért is 236 szobor díszíti az épületet. Ezek a szobrok az épület három szintjén helyezkednek el, és a város életében fontos szerepet játszó embereket ábrázolnak. Érdemes még felkeresni az élénk Oude Markt teret, a Szent Péter templomot, az Egyetemi könyvtárat és a Botanikus kertet is. Leuvennek is van egy ikonikus jelképe az 550 éves Fonske szobor, mely egy olvasó kisfiút ábrázol, aki sört locsol a fejére. ( Itt gyártják a híres Stella Artoist )

 

leuven szoveg kozott 02


3, Brugge

 

Sokan ezt a meseszerű várost tartják a legszebbnek egész Belgiumban. A középkorban a várost átszelő Reie folyót csatornák hálózatává alakították át a kereskedők azért, hogy termékeiket vízi úton szállíthassák. Napjainkra a híres csatornák kiváló lehetőséget biztosítanak a hajós városnézésekhez. A félórás hajótúra ára 8 Euro és több gyalogosan megközelíthetetlen látnivalót is megismerhetünk a vízről.

 

A leghíresebb látnivaló a Városháza és a harangtornya.

 

A látogatóknak jó fizikai állapotban kell lenniük, ha fel akarnak mászni a Brugges-i harangtoronyba, mivel 366 meredek és keskeny lépcsőfok vezet a tetejére, város nagyszerű kilátásaival jutalmazzák. További érdekes látnivaló a Szent Vér Bazilika és a Choko Story csokoládé manufaktúra.

 

brugge szoveg kozott 03


 Utazási Tipp  
    Utazások, akciók, Last Minute utak Belgiumba

4, Antwerpen

 

A Schelde folyó partján épült Európa 2. legnagyobb kikötővárosa, mely a

 

Világ gyémántkereskedelmének is a központja.

 

A Főtér és a Városháza mellett mindenképpen meg kell nézni a híres Gyémánt-negyed épületeit, a Rubens-házat és a Miasszonyunk katedrálist, a Hajózási és a Gyémánt Múzeumot is. Különlegesség még az 1905-ben épült Központi Vasútállomás sokan ezt tekintik a Világ legszebb vasúti épületének.

 

antwerpen szoveg kozott 04


5, Gent

 

A flamand Gent középkori belvárosának bája értékes történelmi múltról árulkodik. A gazdag kereskedő paloták és impozáns templomok uralják a virágzó késő-középkori városképet. Gent belvárosából is kitiltották az autósforgalmat, így érdekes alternatívája lehet a gyaloglásnak a villamosos városnézés is. Érdemes megnézni Graslei régi kikötőjét és a 12. századi Gravensteen kastélyt, ahol a keresztes lovagok világa elevenedik meg.

 

gent szoveg kozt05


 

TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.