Hirdetés

Csehország világhírű fürdővárosai: Karlovy Vary, Marianske Lazně, Františkovy Lázně

 

A gyönyörű nyugat-csehországi fürdőhelyek a világ leghíresebb gyógyfürdői közé tartoznak. Kiemelkedő népszerűségük a gyógyerejük mellett varázslatos szépségű műemlék épületeiknek is köszönhető. A terület legjelentősebb fürdővárosai Karlovy Vary, Marianske Lazně és Františkovy Lázně alkotják az úgynevezett fürdő háromszöget, de két további kisebb gyógyhely is bővíti a választékot ; Lazně Kynžvart és Jáchymov. Nincs a földön még egy olyan terület, amelynek gyógyvizei hasonlóan gazdag összetételben tartalmaznának ásványi anyagokat.

 

A cseh kormányzat évek óta komoly erőfeszítéseket tesz azért, hogy a nagy múltú fürdő-háromszög felkerülhessen az UNESCO világörökségi listájára.


karlovyKarlovy Vary

 

A 650 éves múltra visszatekintő királyi várost gyógyfürdője és eseménydús történelme, ma is jól érzékelhető a varázslatos városképen. A számtalan szebbnél-szebb régi épületet szerencsésen sikerült összekombinálni az újabb stílusirányzatokkal. Karlovy Vary egyedülálló variációját kínálja a látogatóinak wellness szolgáltatások, szórakozási és kirándulási lehetőségek tekintetében.


 Utazási Tipp  
    Utazzunk Csehországba

Az egyedülálló Karlovy Vary-gyógymód a 15 helyi forrás alkalmazásán alapul. Ivókúrák, gyógyfürdők és egyéb kezelések keretében gyógyítják a betegségeket. A helyi termálvíz kémiai összetételében és fizikai tulajdonságaiban egyedülálló. A gyógyvíz számos fontos ásványi anyagot és nyomelemet tartalmaz. Nagyon fontos a szeléntartalom, amely képes kumulatív toxinok, ólom vagy kadmium felszabadítására.

 

A Karlovy Vary gyógyvíz univerzális felhasználási lehetőségeinek köszönhetően számos betegség gyógyítható.

 

A kezelések magukban foglalják az emésztőrendszer betegségeit, az izom- és csontrendszerét a neurológiai rendellenességeket, a köszvényt, az elhízást és a cukorbetegséget is. A tartós eredmények eléréséhez általában 2-3 hétre van szükség. A betegek a kezelés befejezése után több hónapig érzik a pozitív hatásokat.


Marianske Lazne


Marianske Lazne

 

Egy meseszép erdőségben található Marianske Lazne városa, mely szépen ápolt parkjaival, gyönyörű épületeivel és szabadidős tevékenységek gazdag kínálatával várja a vendégeket. Több mint 100 termálforrás van a környéken, a város területén pedig további 40 gyógyforrás található. Marianske Lazne városképét meghatározza az 1818 és 1826 között épült romantikus oszlopsor, a bájos pavilonok és a zenélő szökőkút. Gyógyító célokra a gyógyvizek mellett természetes hatóanyagokat használnak: hidegen préselt olajokat, szén- és ásványi fürdőkhöz tőzeget és gyógyító földgázt - az úgynevezett „Mariengas” -t. Mariánské Lázně-ban az izom- és csontrendszeri betegségek, a vesebetegségek, a húgyúti betegségek, a nőgyógyászati betegségek, a légzőszervi betegségek, az anyagcsere-betegségek és az onkológiai betegségek kezelhetők eredményesen.


Frantiskovy lazne


Františkovy Lázně

 

A Františkovy Lázně-ban való tartózkodás egész évben nyugalmas és varázslatos - akár a virágzó tavasszal, akár a forró nyárban, a színes ősszel vagy a fehér télen keresi fel az utazó. A Ferenc császár által 1793-ban alapított patinás Františkovy Lázně ma is népszerű üdülőhelynek számít, de

 

igazán különlegessé a szén-dioxid tartalmú forrásai teszik.

 

Különösen a női betegségek egészségügyi központjaként gondolnak rá, beleértve a meddőség kezelését is. Gyógyítják továbbá a szív- és érrendszeri betegségeket, az izom- és mozgásrendszeri rendellenességeket, és az utóbbi években az onkológiai betegségek utókezelését is bevezették. A természetes gyógyító forrásokat eredeti állapotukban, vegyszerek hozzáadása nélkül használják fel a gyógyításhoz, melyet ivókúraként, vagy fürdőzéshez alkalmaznak.


Utazási Tipp
Utazások Csehországba

TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.