Hirdetés

Csehország egyik rejtett zugában vár ránk Cesky Krumlov, ami – kicsit jobban beleásva magunkat a témába – kihagyhatatlan úticél lesz. Tartsanak velünk!


Cesky Krumlov egy 14 ezer főt számláló kisváros, ami kinézetre és hangulatra kicsit Szentendrére hasonlít. A település a Világörökség része a maga 300 műemlékével. A városkapun keresztül megpillantjuk a hangulatos házakat, és olyan érzés kerít hatalmába, hogy tényleg szeretnénk megismerni a várost, szeretnénk vele egyként lélegezni, amíg ott vagyunk. Ráadásul hab a tortán, hogy van magyar idegenvezető a városban, így az anyanyelvünkkel együtt élvezhetjük a várost.


cesky krumlov 02A látnivalók közé tartozik Csehország második legnagyobb vára (és a hozzá tartozó hatalmas komplexum), ami nagyobb, mint sok más európai főváros teljes vára. A várkert és az épület is kifogástalan állapotban várja a látogatókat. Cesky Krumlov legfőbb motívuma a medve is a várhoz kapcsolódik, ugyanis a várárokban (medveárokban) nem víz vagy kihegyezett karók várták az ellenségeket, hanem medvék. Persze a haditechnika fejlődésével a medvék szerepe is megváltozott, a helyiek büszkeségévé és a turisták egyik látnivalójává válva.​


 Utazási Tipp  
    Csodás utazások Csehországba

A kastélyon kívül persze található itt más is, a föld legrégebb óta létező és legépebb barokk színháza. Amikor a színház épült, akkor rengeteg olyan technikát alkalmazott, ami abban az időben egyáltalán nem volt megszokott: mozgatható díszletek, különböző illúziók és profi világítás. Ráadásul mivel korlátozottak voltak a technikai lehetőségek - sötét volt mindig, hogy a nézők ne lássák a trükkök előkészítését - ez is növelte a színház mítoszát, a félhomályban zajló előadások népszerűnek bizonyultak.

cesky krumlov 01


A város a Rozmberk család uralma alatt kezdett felvirágozni 1300 és 1600 között, majd a 17. században az Eggenberg család gyakorolta felette az uralmat. Ők hoztak ide egy sörgyárat, ami az ipari hátteret adta Cesky Krumlovnak, ez pedig a mai napig üzemel, Eggenberk néven. A gyár különlegessége, hogy inkább tűnik manufaktúrának, mint egy hagyományos értelemben vett gyárnak.

TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.