Hirdetés

Kalifornia az USA egyik legnépszerűbb és leghíresebb állama, a nevéhez kötődik a fantázia kép a végtelen Csendes-óceánról és a hollywoodi filmgyár. Viszont ez az állam is rendelkezik eldugottabb szegletekkel, ahol a természeté a fő szerep. Ismerjék meg Mammoth Lakes-et!


A környék felidézi bennünk az Alpokat. Rendkívül változatos a vidék, a vízesések elvarázsolják az embert, amik kristálytiszta tavakba ömlenek, és amit a legkülönbözőbb árnyalatú növények vesznek körül. Hab a tortán, hogy itt van Kalifornia legnépszerűbb síparadicsoma, ahol minden télen emberek ezrei kapcsolódnak ki. Mammoth Lakes lakosainak száma 8000, van saját reptere is, de könnyedén meg lehet közelíteni autóval is. (Mi az utóbbit ajánljuk, mert az eldugott hegyi utak rengeteg olyan résszel rendelkeznek, amiket alapesetben nem is láthatnánk, pedig gyönyörűek és hangulatosak) Kalifornia tengerparti részével ellentétben itt mind a négy évszak képviselteti magát, szinte bármikor érdemes meglátogatni a kisvárost, mindig van valamilyen olyan program, amivel bárki könnyedén ki tud kapcsolódni.


mammoth lakes 01Potenciális látnivalók közé tartozik a földrengésekből származó törésvonalak, vulkanikus maradványok, a korábban már említett vízesések, ezekhez pedig változatos gyalog és biciklis utak vezetnek. A természet itt is meg lehet figyelni a számos természetes képződményt, amik közül az egyik leglátványosabb a Devil’s Postpile Monument.


 Utazási Tipp  
    Fedezze fel velünk Amerikát

Devils Postpile Monument 03

forrás: wikimedia.org


A Devil’s Postpile Monument a folyékony láva lehűlésével és megszilárdulásával keletkezett, különlegessége pedig az, hogy teljesen szimmetrikus. Szabályos hatszögletű oszlopok képzik a sziklafalat, igazi szépsége pedig hatalmas mérete.


mammoth lakes 02


A másik kihagyhatatlan látnivaló a Szivárvány vízesés, amihez egy egyórás séta vezet az erdőn keresztül. Volt arra példa, hogy olyan pusztító vihar volt a környéken, hogy az összes fa lecsupaszodott. Amikor közeledünk a vízeséshez, már lehet hallani a hangját. Amikor elé érünk, akkor csak egyetlen szót lehet mondani rá: gyönyörű. A környező sziklák, a fák és a fodrozódó víz is tökéletes, ahogy van és olyan összességet alkotnak, hogy nem lehet nem csodálni a helyet. Nyáron meleg van, néha-néha esik az eső. Szeptemberben változik már az időjárás, jóval szelesebbé válik, októberben pedig le szokott esni az első hó, gyakran a legváratlanabb pillanatokban. Érdemes figyelni az időjárás jelentéseket.

TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.