Hirdetés

Meseszép tájak, szédítő kanyonok, zöldellő rengetegek az USA-ban; Yellowstone, Grand Canyon, Yosemite, Death Valley, Brice Canyon

 

Nagyon sokan csakis azért utaznak el az Egyesült Államokba, hogy felkeressék és megcsodálják a 10 millió négyzetkilométer kiterjedésű USA 59 Nemzeti Parkjának valamelyikét. A nemzeti parkokat azért hozták létre, hogy megvédjék a természet szépségeit az idegen behatásoktól. Cikkünkben bemutatjuk a leghíresebb amerikai nemzeti parkokat, és praktikus tanácsokkal látogatjuk el a látogatóikat.


yellowstone 01


Hasznos tanácsok, praktikus tudnivalók:

 

A természet védelme érdekében szigorú szabályokat kell betartaniuk a látogatóknak, melyek néha akár bosszantóak is lehetnek, de csakis ezeknek a szabályoknak a betartása biztosíthatja azt, hogy az állatok és növények zavartalanul élhessenek.

 

  • Figyeljük és tartsuk be az információs és útjelző táblák utasításait
  • Tilos szemetelni; mindenki vigye haza a szemetet amit magával vitt az erdőbe
  • Nem szabad etetni a vadonélő állatokat
  • Tartsuk be a tiltó táblák utasításait
  • Csak kijelölt helyen lehet parkolni és túrázni
  • Használjuk a kiépített WC-ket és tisztálkodó helyeket
  • A szép emlékeken és fotókon túl semmit sem szabad hazavinni a parkokból
  • A legpraktikusabb dolog autóval, vagy lakóautóval felkeresni a parkokat
  • A legtöbb helyen fejenként 20 USD a heti belépő, a járművekért többnyire 35 USD-t kérnek el
  • Túra és fotó felszerelés nélkül nem érdemes útnak indulni

 

Yellowstone Nemzeti Park / Wyoming

 

A Sziklás-hegységben található 1872-ben létrehozott Yellowstone Nemzeti parkot milliónyian látogatják évente. A park biológiai sokszínűsége lenyűgöző. A park legnépszerűbb látnivalói a forró gejzírek és a színpompás termálforrások, melyek egész évben lélegzetelállító látványt nyújtanak.

 

 

Grand Canyon Nemzeti Park / Arizona

 

Arizona legfestőibb természeti csodáját a Colorado folyó vízfolyása alakította ki több ezer év alatt. A parkbelépők az északi és déli sziklapartra is érvényesek. A vöröses színű meredek sziklafalak hatalmas méreteit akár helikopterről is érdemes megcsodálni, de a gyaloglás mellett lóháton és akár gumicsónakon is fel lehet fedezni a szurdok legszebb részeit. Bővebb cikk a Grand Canyonról

 

grand canyon 01


Bryce Canyon Nemzeti Park / Utah

 

A Bryce Canyont az USA egyik legszebb nemzeti parkját kevesebben látogatják, mivel félreesőbb helyen fekszik. Vöröses és fehér színű, éles peremű magasba nyúló sziklák labirintusa alkotja. Több szép kilátópont, valamint túra útvonal várja a túrázókat. Az alacsony fényszennyezettség miatt különösen szép látványt nyújt az éjszakai csillagos égbolt.

 

bryce canyon 02


Yosemite Nemzeti Park / Kalifornia

 

Kevesebb, mint 300 kilométerre keleti irányban fekszik San Francisco városától az élővilágáról híres park. Nevének indián jelentése grizzly medve. Ez volt az Egyesült Államok elsőként védett területe.(1864 óta áll védelem alatt) Az ott élő medvéket, gímszarvasokat és madárvilágot mesés vízesések és akár 900 méter magas sziklák mellől lehet megcsodálni. A yosemitei látnivalók közül kiemelkedik a Horsetail vízesés és a hatalmas El Capitan szikla. Szintén különleges látnivalók a park területén 3 helyen is fellelhető óriási hegyi mamutfenyők.

 

Yosemite 03


Death Valley / Nevada és Kalifornia

 

Az ingyenesen látogatható száraz és elsivatagosodott Halál völgye a kiszáradt sós vizű Badwater medencében található és 85,5 méterrel van a tenger szintje alatt. Klímája nagyon forró és száraz. Az ott mért eddigi legmelegebb hőmérséklet 56,7 ° C volt 1913-ban. Legérdekesebb látnivalója a Dante’s Peak kilátó, valamint az ördög golfpályája. (Devil’s Golf Course).

 

Death Valley


TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.