Hirdetés

A Nagy Alma rengeteg látnivalóval rendelkezik, viszont a sok egyértelműen szórakoztatásra létrehozott központ helyett érdemes a helyi kulturális életet a múzeumok segítségével megismerni.

 

  • Az első a Metropolitan Museum of Art, amiről annyit kell tudni, hogy az 1872-es alapítása mellett Amerika legnagyobb múzeuma címmel is büszkélkedhet, és a szépművészeti kiállításai évente emberek ezreit vonzza. A gyűjteménye 1 millió darabbal rendelkezik, amelyek között harmóniában férnek meg az állandó és időszakos kiállítások. Mind az 5 kontinensről vannak műtárgyak, és mindig naprakészek. Olyan európai művészek művei vannak itt kiállítva, mint Van Gogh, Rembrandt, Caravaggio, Renoir, Monet, Cézanne vagy éppen Gauguin.


 Utazási Tipp  
   

Utazások, szállások

New Yorkba


  • Listánk második "helyezettje" a Solomon R. Guggenheim Museum. 1939-ben alapították a helyet az absztrakt drabok gyűjteményeként, akkor még csak az alapító Solomon R. Guggenheim magándarabjaival. Guggenheim hatalmas gyűjteménnyel rendelkezett, sok absztrakt művet várásolt élete során, és elsősorban az európai és észak-amerikai festők alkotásai érdekelték. Maga az épület is rendelkezik a maga építészeti bájával, ugyanis gondos tervezés után húzták fel a mostani spirálszerű kialakítást. 2005 és 2008 között építettek plusz egy tornyot az épülethez, annak ellenére, hogy sokan elemezték a terveket.


new york muzeum 01

kép forrása: wikimedia.org  • A MoMA (Museum of Modern Art) Manhattan belvárosában található. 1929-ben nyitotta meg kapuit a nagyközönség előtt, ráadásul, mivel ezt egy magánalapítvány működteti, olyan innovatív műremekek is helyet kapnak, ami egy állami intézetben elképzelhetetelen. Ez volt (ez a mai napig) az egyik leghaladóbb szellemiségű múzeum, ami nem a mások által kikövezett utakat járta fennállása során.

 

TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.