Hirdetés

Ez a csodálatos, festői település Franciaország egyik legszebb városa, így nem hiába örvend akkora népszerűségnek a turisták körében; ismerjék meg Carcassonnét! 

 

A település neve onnan is ismerős lehet egyeseknek, hogy létezik egy, ilyen nevet viselő társasjáték is, ami nagy népszerűségnek örvend. (Ez egyébként egy stratégiai játék, ahol egy vidéket kell „felépíteni”, és azért Carcassonnéról lett elnevezve, mivel a településhez hasonlóan minél nagyobb erődítményekkel kell ellátni a vidéket)


Carcassonne 01A vidék első uralkodói a rómaiak voltak, akik a mai erőd helyén emeltek fel egy nagy erődítményt. Miután a birodalom elbukott, a vizigótok és a szaracénok szerezték meg a területet. 759-ben a Frank Birodalom kaparintotta meg a várost, de igazi jelentőséget csak a 12. században szerzett magának, mikor jelentős várrá alakították az addigi erőd-kezdeményt.


A Dél-Franciaországban fekvő települést meg lehet közelíteni autóval, vonattal, de még repülővel is. Ide a belga Charleroi járatai visznek, szerencsére viszont a belga repülőteret el lehet érni Budapestről, ígyhazánkból is könnyen el lehet jutni ebbe a csodálatos városba.A Charleroi Ryanair jegyárak kifejezetten pénztárca barátok, tekintve hogy sokszor előfordul 10 euró alatt ár is. Hétköznaponként viszont mindig kedvezőbb a jegynek az ára, így ilyenkor ajánlatosabb kiutazni.


 Utazási Tipp  
    Fedezd fel velünk Franciaországot:

A várost az Aude folyó választja ketté, és a reptéri busz, ami kivisz a reptérről pont a város szívében tesz ki, a folyó mellett. A Pont Viedux híddal szemben az ember már meg is fogja érteni, hogy miért ennyire turista célpont Carcassonne, mivel az erődváros az egész fantáziánkat rabul ejti. A várban és a közelében levő utcák hangulata hamar ráragad az emberre, és rövid időre úgy lehet érezni, hogy ezen a varázslatos helyen megállt az idő, és évszázadok óta semmi sem változott. Érdemes meglátogatni a Chateau Comtalt, a Saint-Nazaire bazilikát, a Norbonnaise kaput és a d’Aude kaput.


Carcassonne 02


Viszont ha meguntuk (nehezen) a történelmi városnézést, akkor tökéletes program lesz a folyó másik oldalán elterülő újvárosban kikapcsolódni és szállást keresni. Bár a település szíve egyértelműen az erőd, az elmúlt évtizedekben épült kistestvér sem panaszkodhat, sok étterem, szórakozóhely rejtőzik szűk utcáiban. (Bár a kulturális programokat ne itt, hanem az erődvárosban keresd)

 

TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.