Hirdetés

Giethoorn egy idilli holland falucska mesés házakkal, pazar kertekkel és keskeny csatornákkal, ahol a postás is csak csónakkal jár

 

Hollandia keleti részén Overijssel tartományban található Giethoorn a csendes kis zöld település, ahol a kis szárazulatokat mesterséges csatornák és tavak labirintusa veszi körül. A kis holland falut még a 10. században alapították, és Amszterdamból kb. 90 perc alatt lehet közúton megközelíteni. (A1-es autópálya, A 28-as út, E232 Zwolle irányában)


giethoorn 01 hollandiaGiethoorn nyugati oldalának házait még aszfaltozott utakon is el lehet érni, de a település legnagyobb részét csak a vízről lehet felfedezni. Több mint 90 kilométernyi vízi útvonal veszi körül a festői környezetű régi nádfedeles házakat. Ám nemcsak a vízen lehet közlekedni, mert a kis szigetek közötti átkelést összesen 180 kisebb-nagyobb híd is segíti. A kis csatornák vizét elektromos hajók szelik, a kereszteződésekben táblák és néha tükör is segíti a forgalmat.

 

Napjainkban kb. 2.500 ember él az Amszterdam és Groningen közötti Giethoornban, melyet egykori lakói az ott talált rengeteg kecskeszarvról neveztek el. Az elmúlt évtizedekben egyre többen fedezték fel maguknak, ami a turizmus fellendüléséhez vezetett. A lakosság jó részét ma már a turizmusban foglalkoztatják, mert egyre többen kíváncsiak Giethoorn különleges hangulatára. A környék régi házait részben vízparti éttermekké és szállodákká alakították át, mások a kis boltokban és a turistaprogramok bonyolításában vesznek részt.


 Utazási Tipp  
    Hollandia körutazások, szállásfoglalás, repülős hétvégék

Giethoorni látnivalók és program lehetőségek:

 

  • A legjobb módja Giethoorn számtalan csatornájának felfedezésére, ha valaki csatlakozik az egyórás városnéző hajókirándulásokhoz. A helyi kapitányok megmutatják a csendes kis falu legszebb és legfontosabb helyeit. A kirándulások naponta 11-16 óra között indulnak. A túra ára 6,50 €/fő .

 

TIPP: A korlátozott számú helyek miatt a legjobb, előre lefoglalni a kirándulások helyeit.

 

  • Privát túrára kerékpárt vagy kis hajókat is lehet bérelni, hogy megismerjék az utazók a különlegesen szép holland vidéket.
  • Korcsolyázás: télen előfordul, hogy befagynak a csatornák, ilyenkor is érdemes felkeresni ezt a meseszép helyet
  • Het Olde Maat Uus Múzeum: A tipikus 19. századi paraszti életet bemutató múzeum 11-17 óra között várja a vendégeket. Belépők : 4 €/felnőtt, 1 €/ gyermek
  • Oude Aarde Múzeum: Ásványi anyagok és drágakövek széles választékát mutatja be márciustól októberig. 10-18 óráig tart nyitva Belépők: 3,50 €/felnőtt, 2,50 €/gyermek
  • Histromobil: Ebben az oldtimer gyűjteményben régi autókat és motorkerékpárokat mutatnak be.
  • Zwolle: A térség legfontosabb városának megalapítása a 9. századra nyúlik vissza, óvárosának szép belvárosi épületeit érdemes egy városnéző séta során megcsodálni. a város dimbes-dombos környéke pedig tökéletes terep a kerékpáros túrázáshoz. Számos régi parasztház átalakult vendéglővé, például a Lammertink család 500 éves In de Kop'ren Smorre (a Copper Pot Inn).


TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.