Hirdetés

Gyakran sorolják Hvar-szigetet a világ legszebb szigetei közé. Bemutatjuk a legfontosabb tippeket és információkat a Hvar-i nyaraláshoz


A Közép-Dalmáciai partok előtt elterülő meseszép Hvar-sziget 297 km2 területű és Horvátország 4. , Dalmácia 2. legnagyobb szigete. Hvar megközelítése viszonylag egyszerű: Budapesttől 800, a letenyei határátkelőtől 568 kilométerre található. Splitig kell eljutni, ahonnét komppal lehet elérni a hosszú és keskeny Hvar sziget legfontosabb kikötőjét Stari Gradot. A gépjárműért 320, a személyekért 37 kunát kell fizetni átkeléskor. Miért pont Horvátország?


hvar 01A hosszúkás alakú Hvar sziget a Spliti-öbölben található Brac és Korcula szigete között. Legmagasabb pontja a Szent Miklós hegy 628 méterrel emelkedik ki a tengerből. Klímája egész évben kellemes, még télen is ritkán csökken a hőmérséklet 0 fok alá. Egész évben igen népszerű utazási célpont, mert klímája októbertől áprilisig is kellemesen tavaszias. A sziget állandó lakosainak száma kb. 11.200 fő akik 23 kisebb-nagyobb településen élnek. Hvar történelme igen változatos volt; a görögökön át a rómaiak, a raguzaiak és az Osztrák-Magyar Monarchia és Jugoszlávia fennhatósága alatt is állt. Sokáig itt telelt Velence hadiflottája, így nem meglepő a kisebb-nagyobb települések olaszos hangulatú építkezése némi monarchiás beütéssel.​


 Utazási Tipp  
    Szálláskereső
Horvátországban

A legtöbben a festői öböl partján épült Hvar városát keresik fel, melynek Velencei stílusú épületei és a felette lévő Napóleon erőd igen népszerűek. Sokan keresik fel Hvart a híres Carpe Diem partja és a szórakozó helyek miatt is. Stari Grad és Jelsa városa is szép történelmi épületekkel rendelkezik. Fontos tudni, hogy a Jelsa melletti öblökben több, gyermekes strandolásra és fürdésre igen alkalmas homokos partszakaszt található. Hvar sziget északi oldalán egy keskeny öbölben található Vrboska, ahol remek fotótémát kínál a kis városi szigeten megbúvó méretes pálmafa. A sziget déli oldalán pedig a bor és olíva termeléséről ismert csak egy sziklába vájt alagúton megközelíthető Sveta Nedleja és Zavala találhatók. Az ott nyaralók szó szerint úgy érezhetik magukat, mintha a világ végére kerültek volna.

hvar 02

forrás: wikimedia.org


Hvar legjobb strandjai:

A Hvar strandjai egyedülállóan változatosak. Az sziget partjai mentén homokos és kavicsos strandok és öblök is találhatók. Bár nehéz a választás, de ezeket a strandokat mindenképpen érdemes felkeresni Hvaron.

  • Pokonji dol Beach: Ez homokos strand Hvar nyugati részén található, a sziget fővárosa, Hvar közelében. Van egy remek mediterrán étterme friss halakkal.
  • Carpe Diem Beach: Fiatalos fürdőhely Hvar városnál szórakozási és étkezési lehetőségekkel és kavicsos parttal.
  • Mlaska Beach: A Hvar keleti részén fekvő homokos strand egy kemping mellett található. Itt is van egy étterem és egy kis szupermarket is.
  • Lonely Beach: Ez a kavicsos strand a sziget északkeleti részén található. Az Uvala Bristova bb, 21468, Bogomolje címet kell keresni, hogy megtaláljuk az öbölben lévő kis kavicsos strandot. Itt is találunk egy remek kis halas éttermet.
  • Stara strand: Körülbelül két kilométerre nyugatra a Lonely strandtól ez a meseszép tengerparti fürdőhely. Felejthetetlen strandélményt nyújt a kis kavicsos öböl a kristálytiszta vízével.
  • Pakomina Beach: Ez a kavicsos strand Hvar északi részén, Gdinj felett fekszik.
  • Veliki Pokrvenik: Ez az öböl a sziget északi részén is található kavicsos strand különösen varázslatos és gyönyörű.
  • Dubovica strand: Ezt a fürdőhelyet egy Hvar délnyugati részén fekvő öbölben lehet megtalálni, kristálytiszta vize és szép környezete miatt igen népszerű.

 Utazási Tipp  
    Horvátorszái szállodák, apartmanok
olcsótól a luxusig

Búvárkodás és sznorkeling a Hvar közeli vizekben:


Aki nemcsak heverészni szeretne a tengerparton, vegyen részt valamelyik szervezett snorkeling- vagy búvárkiránduláson. A kristálytiszta víz és Hvar illetve a környező szigetek és zátonyok vonzó víz alatti világa fantasztikus paradicsom a sznorkelezők és búvárok számára. Sőt akár szörfözni vagy vízisízni is lehet a híres Pokol-szigeteken - felszerelés bérelhető a helyszínen.


TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.