Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hungexpo Utazás+ Turisztikai kiállítás

Velencét az egész világon ismerik, a 118 kisebb, nagyobb szigetből álló város Olaszország turisztikai központja, és sokan a kontinens legszebb és legromantikusabb városának tartják.

 

Velencében a művészet és a történelem tökéletes harmóniában van, amihez a város építészete még egy lapáttal hozzátesz. Velence lagúniái messze földön híresek, éppen azért a tengerparti övezet, és az egész város is az UNESCO Világörökség egyik kiemelt helyszíne. A város facölöpökön áll, ami ki van téve az időjárási viszontakságoknak, például a tengerszint emelkedésének és az elmocsarasodásnak. A magas vízállásnak köszönhetően a város utcáit és tereit a téli hónapokban többször is elönti a víz, ami néhány óra múlva vissza is szorul. Éppen ezért olyan térképeket készítettek, amin le van írva, hogy áradás esetében melyik épületekbe lehet menekülni a(z áradó) víz elől.

 

Turistáknak számára a két legkedvezőbb évszak a tavasz és az ősz, mivel ekkor a város látogatottsága mérsékelt. Nyáron bár sokkal pezsgőbb az élet, az egész város zsúfolt, nagy a hőség és sok a szúnyog. Velencében a leglátogatottabb esemény a Velencei Karnevál, amit minden évben megrendeznek farsangkor.


 Utazási Tipp  
    Velence akciós utazások, szállások

Velence nevezetességei

 

Szent Márk tér

 

Napóleon úgy írta le a teret, hogy „Európa társalgója”, és nem hiába. A világ egyik legszebb terének tartják, és sok más hellyel ellentétben itt az emberi zsivaj sokkal hangosabb a gépjárművekhez képest. A téren fékszik a Szent Márk-székesegyház, Velence egyik építészeti és történelmi remekműve.

 

A közelben több híres szobor is található, Velence oroszlánjai és a magasan az emberek fölé magasodó Szent Teodor.

 

A tér másik látványossága a középkori kormányzó (dózse) család építménye, a Dózsa-palota, és a Correr-múzeum. A téren nagyon sok galamb mellett kell megférnie a turistáknak, amiket szigorúan tilos etetni.

 

velence erdekessegei szoveg kozt01Szent Márk-székesegyház

 

Az előbb említett Szent Márk-székesegyház hosszú történelmi múlttal rendelkezik, építése 1063-ban kezdődött, majd 1094-ben szentelték fel. Az évszázadok rajta hagyták nyomukat, kezdve a 11. századtól, egészen a Velencei Köztársaság bukásáig. 1797-től már nem építették át, csupán kisebb nagyobb mértékben felújították. Ez a város legjelentősebb épülete és ezért a legkiválóbb művészekre és építészekre bízták a templom felújítását/építését. Ha a templomba készülünk, akkor fontos tudnunk, hogy

 

csak akkor engedélyezett a belépés, ha nincsen rajtunk rövidnadrág, szoknya és nem fedetlen a vállunk.

 

A belépéshez nagy sorokat kell kivárnunk, és a székesegyházon belül tilos videót és fotót készíteni.

 

 

Campanile harangtorony

 

A harangtorony is történelmi múlttal rendelkezik, egészen a 9.-12. századig vezethető vissza. A 16. században újjá kellett építeni különböző politikai okok miatt, majd sajnálatos módon a 20. század leggelején összedőlt. Ezt követően tíz éven át javították, és mind a mai napig ezt az alakját láthatjuk. Maga a harangtorony, 98,6 m magasságával emelkedik ki a városképből és a tetejéről egész Velence a szemünk elé tárul. A belépőjegy ára 8 euró, és 9:30-17:30-as nyitva tartás mellett lehet látogatni, viszont május elejétől szeptember elejéig ez az idő 8:30-ra és 21 órára bővül.

 

Január jelentős részében (9-27. között) zárva van.

 

velence erdekessegei szoveg kozt02


 Utazási Tipp  
    Velence akciós utazások, szállások

Velence látnivalói

 

Szent Márk óratorony

 

A torony 1496-ban épült a katedrálishoz, legutoljára 1998 és 2006 között volt felújítási munkálatok alatt.

 

Az óratornyot csak akkor lehet látogatni, ha előzetesen helyet foglalsz, a megfelelő időpontban.

 

(Megfelelő időpont alatt azt értem, ha magyar nyelvű tárlat vezetést szeretnél) A felnőtteknek a belépőjegy ára 12,50 euró, a 6 és 14 év közötti gyerekeknek, a (26 hat éven aluli) tanulóknak és a 65 évnél idősebbeknek a belépőjegy csupán 7,50 euró. (Hat éven aluliak nem vehetnek részt a látogatáson)

 

 

Dózse-palota

 

A Szent Márk téren van Velence egyik nevezetes látványossága, a gótikus stílusban épült Dózse-palota. Ez a palota volt Velence vezetőinek bázisa, itt kapott helyet a városi törvényszék, a hivatalok, de börtön és kínzókamra is található benne.

 

1923 óta múzeumként működik.

 

A turisták belső tere, festményei, építészete és szobrai miatt imádják a palotát. Aki Velencébe utazik, annak ez a hely kihagyhatatlan, ha a teljes élményben akar részesülni. A palotában túrákat szerveznek, amik közül a titkos túra emelkedik ki, amelyben a látogatókat olyan helyekre vezetik el, amelyek máskor zárva vannak a nagyközönség elől. A túra ára felnőtteknek 20 euró, és a 6 és 14 év közötti gyerekeknek, a 15-25 éves tanulóknak és a 65 évnél idősebbeknek 14 euró.

 

velence erdekessegei szoveg kozt03


A sóhajok hídja

 

Ez a híd a Dózse-palotát és a régi börtön között található, és sokan Velence leghíresebb hídjaként tartják számon. 2000-ben ünnepelte 400 éves jubileumi születésnapját.

 

Egy angol úrnak, Lord Byronnak köszönhetjük a „Sóhajok hídja” elnevezést.

 

Azt gondolta, hogy a börtönbe tartó rabok erről a hídról vethettek egy utolsó pillantást a maguk mögött hagyott városra, mielőtt egy utolsó sóhajjal elnyelte volna őket a börtön. Ez egy szép, költői kép, viszont a világon először ez a börtön volt az, ahol beszüntették a rabok kínzását. (1660) A városi legendák szerint ha egy szerelmes pár gondolán, pont naplementekor csókolják meg egymást, akkor az a kapcsolat örökké szenvedélyes és boldog lesz.TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.