Hirdetés

Horvátország egy igazi turistaparadicsom, ami rendkívül közel található hozzánk, ezért kedvelt célpont a magyar utazók körében. Igaz ez a szép Horvát tavakra is, így ebből mutatunk meg most hetet!  • A Plitvicei-tavak egy rengeteg kisebb tóból (szám szerint tizenhat) és vízesésből álló édes víztömeg, ami a legnépszerűbb horvát utazási célpontok közé tartozik. 1979 óta a UNESCO Világörökség listáján is szerepel , részben a csodálatos látvány, részben pedig a változatos élővilág miatt. A közösségi médiában is hatalmas presztízse van a helynek. Praktikus tanácsok magyar utazóknak a Plitvicei tavak felkereséséhez


plitvice 01  • A Visocavi tó 1985 óta az ország déli részén a Krka nemzeti parkot gazdagítja. Nevét a tóba ömlő Krka folyó után kapta, és egy egészen festői kép tárul az ide látogatók szeme elé: a hegycsúcsokkal tarkított vidék „szívében” egy élénk, kék vizű tó, aminek a közepén egy apró sziget található, rajta egy kolostorral. A ferences rend 1445 óta működtet itt kolostort, amit a turistáknak is lesz alkalmuk meglátogatni – ugyanis könnyedén a szigetre lehet hajózni. Ez 45 percet vesz igénybe. Praktikus utazási tanácsok a Krka Nemzeti Park felkereséséhez

 Utazási Tipp  
    Horvátország legjobb utazásai

  • Mljet szigetén két érdekes tó is elterül a magyaltölgyfákkal és magas fenyőkkel körbevett partszakaszok között, a nagy sós és az édesvízű kis-tó. A tavakat különböző történelmi épületek veszik körül, kezdve a kolostoroktól egészen az apró falvakig.


miljet to

forrás: wikimedia.org


  • Ez Horvátország legnagyobb természetes tava a Vrana-tó, a dalmát tengerpart közvetlen közelében, Zadar és Sibenik között. A tóhoz tartozik egy terebélyes mocsárterület is, ami számtalan védett állatfajnak otthont ad.
  • A Vörös-tó egy beomlott mészkő-mélyedés, ami száz méterrel a felszín alatt van. A neve a tavat körülvevő sziklákból ered, amik vörösesbarna színben pompáznak. A tó átmérője körülbelül 200 méter, a mélysége pedig valahol 290 méter körül lehet. A tó vize földalatti útrendszereken folyik le, és az esővíz táplálja.


voros to

forrás: flickr.com


  • A Kék-tó háromszor akkora mint a Vörös-tó, keletkezését tekintve pedig ugyanazt az utat járta be. Kedvelt turistacélpont, nyaranként a hűvös vize tökéletes a meleg idő ellen.

 Utazási Tipp  
    Horvátország legjobb utazásai

  • A Mir-tó (magyarul Béke-tó) számomra a legszebb tó a listán. Egy pazar, élénkzöld terület közepén terül el, türkizkék vizén pedig csillog a nap fénye. A tó vize egyébként sós – mivel a tengerhez közel van - és amikor megemelkedik a vízszint, akkor egy rövid ideig egybefüggő a víz felülete. De – és itt jön a lényeg – a tó hőfoka 2-3 fokkal melegebb, mint a tengeré.


mir lake

forrás: twitter.com

TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.