Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hungexpo Utazás+ Turisztikai kiállítás

Rengetegen álmodoztak már arról, hogy felkeressék a Horvátország egyik legkülönlegesebb látnivalóját a Plitvicei Nemzeti Parkot, melynek felkeresése akár önálló programként is megállja a helyét, de nagyon sok magyar utazó kombinálja oda- vagy vissza útban egy tengerparti nyaralással.

 

Az utazás előkészítéséhez kívánunk cikkünkkel néhány praktikus tanácsot nyújtani:

 

Hogyan juthatunk el a Plitvicei tavakhoz?

 

A legegyszerűbben a díjköteles M7 és a Zágrábi E65/E71 es autópályán haladva lehet eljutni Karlovac térségébe, ahol jól kitáblázott elágazás vezet tovább a tavakhoz.

 

Budapesttől  5 óra alatt lehet ide eljutni, a távolság  470 km.

 

A legegyszerűbb megoldás, ha magát Plitvice települést ütjük be a navigációba, vagy keressük meg a térképen. Plitvicébe megérkezve szinte lehetetlenség elvéteni az egymástól 6 km-re lévő két bejárat valamelyikét. Gondolva a látogatókra, nagy fizetős parkoló zónákat alakítottak ki. Azoknak pedig akik a tömegközlekedést választják, Zágrábból a menetrend szerinti buszjáratokat ajánlunk.


plitvice vizesesMilyen felszerelésekre lesz szükségünk ?

A Nemzeti Park túraútjai jól bejárhatóak, túracipőre nincs szükség, de a nedves lépcsők miatt mélyebb talp profilú lábbeli ajánlott még a melegebb napokon is. Némi harapni és innivaló szintén ajánlott, hisz könnyen előfordulhat, hogy hosszabb időn át nem találunk alkalmas elárusító kioszkot.

 

Semmiképpen ne hagyjuk otthon a fényképezőnket, de legalább egy okos telefont, hiszen lépten-nyomon lélegzetelállító szépségű  tájakon vezet át utunk, a fotó témák száma végtelenül sok.

 

A helyi klíma nedvesebb és hűvösebb mint a tengernél vagy a városokban, így érdemes ennek figyelembe vételével öltözködni, felkészülni az útra!


 Utazási Tipp  
    Utazások a Plitvicei tavakhoz

Mennyi időre van szükségünk a Park meglátogaatásához?

Ez teljesen attól függ, hogy mennyit szeretnénk túrázni és látni ebből az egyedülálló szépségű vízrendszerből, mely alsó és felső tavak rendszerére oszlik.

 

Sok ösvény vezet a Plitvicei Nemzeti Parkon át, melyeket különböző betűkkel ( A-K-ig) jeleznek. Ezek közül a leghosszabb akár 6-8 órán át tarthat.

 

A legrövidebb túra 2-3 órát vesz igénybe és ehhez kell még a fotózást és pihenőket is hozzászámolni. Az ösvények jól kitáblázottak, sokszor keresztezik egymást, így nagy a variációk lehetősége. A bejáratoknál és főbb helyeken is nagyobb térképek segítik a tájékozódást. A legtöbb látogató egy vagy két napra érkezik és a tervezéskor fontos szempont az időzítés, mert Plitvice minden évszakban másik arcát mutatja.

 

Két jó tipp:

  • A fényviszonyok miatt javasolt reggeltől a kora délutáni órákig látogatni, mert a nap fénye ilyenkor ragyogja be legszebben a kék minden árnyalatában játszó víz fodrait. Délutánra eltűnik a nap a hegyek mögé, és eltűnnek  a világosan ragyogó színek is.
  • Parkba érkezve, de még a túra előtt tervezzük el, hogy merre szeretnénk haladni, és a későbbiekben is tartsuk magunkat az eredeti tervünkhöz, mert így láthatjuk a legtöbbet. 
      A CIKK MÉG NEM ÉRT VÉGET, A FOLYTATÁSÉRT KATTINTS  ide

TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.