Hirdetés

Bár az elmúlt, karanténnal és a gyorsan változó beutazási korlátozásokkal terhelt két év után végre sok magyar indulhat el 2022-ben a tengerpartra, a felmérésekből kiderül, hogy a többség idén is a magyar tengert választja vakációja eltöltésének színhelyéül. Mutatjuk, mely helységekben érdemes lefoglalnunk a szállásunkat, ha spórolni szeretnénk a strandbelépő árával!


Szerencsére manapság már nemcsak a privát, hanem a szabadstrandok is nagyarányú fejlesztéseken mennek keresztül, amelyek ezáltal egyre jobban megfelelnek a 21. század vendégeinek alapvető igényeivel, sőt egyes helyeken talán még túl is szárnyalhatják az elvárásokat. Noha sajnos egyre több helyen kell belépődíjat fizetni a strandolásért, de így is maradt jócskán olyan fürdőhely, ahol továbbra sem kell belépőt fizetnünk, ha csobbanni szeretnénk a Balatonban. A szabadstrandok megoszlása is érdekes eltéréseket mutat: az északi parton alig akadnak szabadstrandok, a déli oldalon viszont viszonylag bőséges a választék. Most megmutatjuk a legszebb és legfelkapottabb balatoni szabadstrandokat!


Balatonakarattya - Gumirádli szabadstrand


Maga a település 2012-ben vált el a mellette található Balatonkeres nevű falutól, és azóta a település az önkormányzat hathatós segítségével igazi üdülővárossá kezdi kinőni magát. Balatonakarattya egyetlen ingyenes strandja a 71-es főúton megközelíthető Gumirádli. A fás-ligetes környezet igazi retró nosztalgiát ébreszthet bennünk.


Balatonboglár - Platán strand


Balatonboglár hosszan elhúzódó központi strandjának közvetlen közelében strandcuccokat és szuveníreket árusító boltok, bárok, sportpályák és éttermek sorakoznak, felhőtlen kikapcsolódást ígérve a látogatók számára. A területen minden nyáron számos rendezvényt szerveznek, így a fürdés és napozás mellett könnyűzenei koncerteket hallgathatunk vagy fesztiválozhatunk kedvünkre. A strandon csúszdák és gyerekmedencék is találhatóak, az aprónép legnagyobb örömére.


magyarorszag balatonfenyves2
Balatonfenyves- Központi Szabadstrand


A déli parton fekvő település számára fontos, hogy a nyaralók ingyenesen fürödhessenek strandjain. Éppen ezért erre több partszakasz is rendelkezésre áll, úgy mint a Központi Szabadstrand, a Csalogányközi strand, Balatonfenyves - Alsó szabadstrand, valamint a Fenyőstrand és a Pozsony utcai strandok. Ezekből a legnagyobb a fákkal szegélyezett Központi Szabadstrand, ahol csúszda, éttermek, üzletek és WC mellett padokon és a földre terített plédeken fekve sütkérezhetünk, de nyaranta gyakran tartanak itt zenés rendezvényeket is.


Balatonföldvár - Kutyás strand


Ha kis kedvencünket is magunkkal vinnénk, fontos, hogy olyan üdülőhelyet válasszunk, ahol lehetőség nyílik a kutyusainkkal együtt való fürdésre is. Szerencsére ezt Balatonföldváron könnyedén megtehetjük. A Nyugati strandtól délre is lehet ingyenesen fürödni, de itt hivatalosan is megengedik a kutyákkal való fürdést és időtöltést. Az biztos, hogy nagy élmény lesz nekünk, de főképpen négylábú barátunk számára!


magyarorszag balaton balatonfenyves1
Balatonmáriafürdő – Utcai szabadstrandok


A Balatonfenyvessel szinte egybenőtt település önkormányzata egy nyolc kilométer hosszú partrészen tart fenn szabad strandokat. Ez az alábbi nyolc: Zagytéri szabad strand, Hajóállomási szabad strand, Polgár utcai szabad strand, Szabadság úti szabad strand, Őrház utca szabad strand, Őz utcai szabad strand és a Balatonmáriafürdő-alsó Temető utcai szabad strand. Ezek közül talán a kikötő közelében fekvő Hajóállomási strand a legnépszerűbb. Van vízibicikli kölcsönző, parkoló, játszótér, WC, zuhanyzó helyiség, de még öltöző is. A Bernáth Aurél sétány kellemes sétáló és kilátóhely, valamint horgászni is lehet itt. Nyaranta gyakran szerveznek itt programokat a város rendezvényszervezői.


Örvényes - Platán utcai strand


A Tihany melletti Örvényes híres vízimalmáról, és a templom mellől áradó tiszta forrásáról, de a szabadstrandja is tiszta és takaros. Az Örvényesen áthaladó 71-es főút egy táblával jelzi az elágazást, a falu központjától kereken 1 kilométerre lévő strand felé. A fákkal tarkított, szép kilátással rendelkező fürdőhely kellemesen családias légkört áraszt, mivel a legnagyobb hőség idején sem válik zsúfolttá a strand.


Siófok – Ezüstpart és Aranypart


A Siófok déli részén elterülő Ezüstpart fövenyét ligetszerű fák szegélyezik. A két és fél kilométeren át húzódó többnyire homokos partszakasz ideális a kisgyermekes családok részére, mivel sekély vize csak nagyon lassan mélyül. A négy kilométeren át elterülő Aranypart szintén a nyári bulik feledhetetlen színtere. Itt aztán minden megtalálható, ami a fiatalok kikapcsolódásához szükséges: wakeboard pályák, ugráló várak, sportszer-kölcsönzők találhatóak a strandon, de WiFi-t, WC-t, zuhanyzót, és öltözőt is kialakítottak a strandon.


mo balaton naplemente furdes
Tihany – Somosi szabadstand


A festői szépségű Tihanyban lévő Somos strand a rév közelében található, a Somosi-öböl keskeny szélén. A strand bár szabadstrand, de igen jól felszerelt, találhatóak a közelben büfék és éttermek is. Van WC, valamint öltözésre és zuhanyzásra kijelölt terület is. A parkolásért viszont 9 és 17 óra között fizetni kell.


Zamárdi - Szabadstrandok


A Zamárdi területén található összes strandot ingyenesen használhatják az üdülővendégek. Jellegük és méretük bár nagyon eltér egymástól, ám mindegyiket folyamatosan fejleszti a zamárdi önkormányzat és a strandkezelők is rendben, tisztán tartják hosszú évek óta az üdülőhelyeket.


Készítette: Méhes Judit           Fotók: Pixabay

TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.