Hirdetés

Mint mindenhol, oldalunkon is foglalkozunk azzal, hogy itt van a nyár. Rengeteg a cikk a különböző strandokról, de most felhívnánk mindenki figyelmét a vízivás fontosságára is!


Nem lehet az ivást fél vállról venni! Ez az emberi szervezet számára az egyik legalapvetőbb szükséglet, aminek a hiányakor fellépő tünetek első stádiumába tartozik a teljesítmény romlása. Ez főleg azoknak fontos, akik dolgoznak vagy sportolnak – a vízpótlás elengedhetetlen. Nyáron egyébként is izzadunk, és az így elvesztett folyadék pótlásával nem szabad szerénykedni, hiszen ebben az esetben a saját egészségünkkel játszunk.


vizivas 01Akkor is elengedhetetlen az ivás, ha éppen külföldön vagy belföldön vagyunk (a lényeg az, hogy nem otthon), hiszen a szervezetünk érdekében itt is pótolnunk kell a folyadékot, viszont ezt a hely ismeretének hiányában jóval nehezebb kivitelezni. Ezért mindenkinek azt ajánljuk, hogy az út előtt pakoljon magának kellő mennyiségű folyadékot!

Ez lehet több is, mint amire az adott pillanatban szükségünk van, hiszen a fölösleg később is jól jöhet és jobb biztosra menni. A kellő mennyiségű napi folyadék átlagosan úgy 2-2,5 liter folyadék között mozog, megerőltetőbb tevékenység végzése közben pedig a szükséglet elérheti a 3-4 litert is. A fiatalokra és az idősebbekre mindenképpen oda kell figyelnünk, mivel ők kevésbé érzik a szomjúságot, ezért pedig kötelességünk segíteni nekik a kiszáradás elkerülésében.


 Utazási Tipp  
    Mert utazni jó!

Ahogy folyamatosan öregszünk, a szervezetünk úgy tartalmaz folyamatosan kevesebb vizet, és ezt mi sem mutatja jobban, minthogy egy csecsemő teste 80%-nyi vizet tartalmaz, egy felnőtté 65-70%-ot egy idős emberé pedig már csak 50%-ot. A kiszáradás tünetei közé tartozik a fejfájás, az izomgörcsök, a fizikai és szellemi teljesítőképesség csökkenése, a fogyókúrák hatékonytalansága (ez mondjuk alkat függő).

TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.