Hirdetés


250 évvel ezelőtt 1770-ben Bonnban született Ludwig von Beethoven a zseniális zeneszerző. Pályafutását Bonnban és Koblenzben is emlékmúzeum őrzi.


Az egykori Nyugat-Németországi fővárosban Bonnban látta meg a napvilágot Németország egyik leghíresebb zeneszerzője Ludwig von Beethoven, akinek a műveivel mindenki találkozhatott már. Munkásságának legismertebb szerzeményei az ötödik szimfónia a Für Elise romantikus és az Örömóda, mely 1972 óta az Európai Unió  himnusza.


 Utazási Tipp  
   

Fedezze fel Németországot 


Ludwig von Beethoven 1770-től 1827-ig élt és kortársai a 18.-19. századi klasszikus nagy zenei korszak tehetséges Titánjaként, látnokaként tekintettek rá. Ősei Mozarthoz hasonlóan udvari zenészek voltak. Beethoven apja és nagyapja is énekes volt a bonni kölni udvar választófejedelem udvarában, ahol a zenekar tagjai voltak, akik gondoskodtak a fiatal Ludwig zenei neveléséről. Egészen kisgyerekként kezdte el a zenélést, legelőször hétéves korában lépett fel zongoristaként Bonnban az uralkodó család előtt. Az udvari kórus vezetője már a kezdeteknél második Mozartként tekintett rá. 1792-ben Beethoven elhagyta otthonát, hogy Joseph Haydnnél tanulhasson Bécsben. A későbbiekben is osztrák fővárosban élt, ott komponálta az összes híressé vált művét. Kilenc szimfóniát, öt zongoraversenyeket, 32 zongoraszonátát, 16 vonósnégyest írt és ott komponálta egyetlen operáját a Fideliót is. Mivel Beethoven soha nem állt a királyi udvar szolgálatában, civil társadalmi vezetőként és látnokként tekintettek rá kortársai. Bátorságra buzdító és, gyakran hősies zenéjét ma is forradalmi humanizmus kifejezéseként értelmezik. Nem véletlen, hogy az egyetlen operája a nép egy zsarnok kezéből való felszabadításáról szól.


beethovenház

 Fotó: A kölni Beethoven ház


 

2020-ban ünneplik Németországban Beethoven születésének 250. évfordulóját. Szülővárosában Bonnban, most mindenütt jelen van a komponista emléke. Bonn városának az egyik legfőbb attrakciója az évi 100.000 látogatóval büszkélkedő Beethoven-ház, ahol a zeneszerző megszületett. ( Cím; Bonngasse 20, 53111 Bonn, Telefonszám: +49 228 9817525 )
Az óvárosi Münsterplatzon szobor őrzi az emlékét, róla nevezték el a város zenekarát valamint az évenként megrendezésre kerülő Beethoven Fesztivál, és az sem meglepő, hogy Bonn híres koncertterme az úgynevezett Beethoven Hall.


Kölner Philharmonie Bühne750

Németországban máshol Koblenz városában is található egy Beethoven Múzeum abban a házban, ahol a nagy művész édesanyja született.

 

Cím: Wambachstraße 204, 56077 Koblenz, Telefonszám: +49 261 9730669 )


 

TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.