Hirdetés

Előző írásunkban már megmutattunk neked néhány csodálatos természetes medencét, amely a Kanári-szigeteket ékesíti, ám ha úgy hiszed, hogy a listánk ezzel véget ért, akkor hatalmasabbat nem is tévedhetnél.

 

A helyzet az, hogy szinte a végtelenségig sorakoztathatnánk fel a szigetegyüttes szebbnél szebb természeti képződményeit, hiszen tucatnyian várnak arra, hogy említést tegyünk róluk, illetve, hogy felkeressük őket. Ezúttal újabb négy medencét hoztunk, melyek szintén az emberi kéz által érintetlenül várják a látogatókat, s melyek látványukban ugyanúgy a lenyűgöző kategóriát erősítik. Első rész!


Első rész


Charco de La Laja – Tenerife

 

Tenerife északi részén található a térség egyik első számú fürdőhelye, San Juan de la Rambla városkája, ahol az Atlanti-óceán intenzív kéksége ejt rabul bennünket. A La Laja tó már a nevét viselő kilátóból is leveszi a lábáról az odalátogatókat, hiszen a hely fényképek sokaságának elkészítésére ösztökél, ugyanis a kilátásból adódóan családi fotósorozatok százai készülhetnek itt el, az Insta szelfikről pedig már nem is beszélve. Ha pedig már eleget fényképeztél, akkor gyakorlatilag semmi sem állhat az utadba, hogy a lépcsőkön lejutva végre megmártózz az óceán szikláktól óvott kristálytiszta vizében.

 

medence kanari 01Aguas verdes – Fuerteventura

 

Amikor Fuerteventurára gondolunk, akkor akaratlanul is a fehér homokos tengerpartok végtelenjére asszociálunk. Azonban mit szólnál hozzá, ha azt mondanánk neked, hogy Fuerteventurán akár az ellenkezőjét is megtalálhatod? Persze ahhoz egy kicsit nyugatabbra kell menned, ám ha szeretnél egy kicsit kiszakadni a világból, akkor az Aguas Verdes a jó választás. Ugyanis ez a természeti képződmény a Kanári-szigetek egyik leggyönyörűbb, emberi kéz által nem érintett medencéje. Szerintünk ide mindenképpen érdemes ellátogatni, már amennyiben a hangsúly a pihenésen és a feltöltődésen van.

 

medence kanari 02


Los Charcones de Lanzarote – Lanzarote

 

Építészmérnökök ide vagy oda, a helyzet az, hogy a természetnél pontosabb és szakszerűbb építészt keresve sem találhatnánk a világon. Erre tökéletes példaként szolgálnak a Kanári-szigetek természetes medencéi, ugyanis páratlan szépségükkel a világon egyedülállók. A Los Charcones érintetlen medencéi is erről tesznek tanúbizonyságot, melyek Lanzarote déli részén találhatók, alig öt percnyi autóútra Playa Blancától. A különböző méretű, mélységű és formájú medencék egy szempillantás alatt leveszik a lábukról az idelátogatókat, hiszen szemet gyönyörködtető szépségük mellett itt a nyugalom is garantált.

 

medence kanari 03


Charco del Viento – Tenerife

 

A Charco del Vientoról tudnod kell, hogy ez Észak-Tenerife egyik legkeresettebb fürdőhelye. Ha könnyed kikapcsolódásra vágysz és rajongsz az óceánban megszilárdult láva alkotta természetes medencékért, itt kapásból négyet is találsz. Bár néhanapján megtapasztalhatod az Atlanti-óceán erejét, azért mégis elmondhatjuk, hogy a térség nyugodt fürdőzést kínál gyakorlatilag az összes korosztály számára, ráadásul a Kanári-szigetek többi természetes medencéjével ellentétben, ide rendkívül egyszerűen eljuthatsz.

 

medence kanari 04


Sorolhatnánk még tovább a Kanári-szigetek természetes medencéit, de a legjobb az lenne, ha fognád a túrazsákodat és körbejárnád a szigeteket, hiszen mi maximum tippeket tudunk adni, de a látvány, a valódi látvány azonban hidd el, magáért beszél majd.

 

TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.