Hirdetés

Ez mind Szlovénia: égszínkék tenger, csendes öblök, illatos fenyőfák, virágos kertek és csodálatos üdülőhelyek! Mindez Budapesttől csak öt óra autóval!

 

Az Adriai-tenger partján lévő szlovén Isztria régió napjainkig megőrizte eredeti mediterrán hangulatát. A nyaraló vendégek úgy érezhetik magukat Szlovéniában az Adriai-tenger partján, mintha a nyár összes szépsége erre a kis partszakaszra koncentrálódna. Az ódon macskaköves szűk utcákon a régi házak és templomépületek között sétálva átjárja az embert a régi velencei idők hangulata. A halászok a kikötőkből ma is úgy hajóznak ki friss halért, mint azt hajdan tették. A szlovén Isztria a második világháborúig Olaszországhoz tartozott, így ma is erősen érződik rajta az itáliai behatás. Írásunkban bemutatjuk a szlovén Adria 3 legszebb üdülővárosát Kopert, Portorozt és Pirant. Szlovénia legjobb tengerparti üdülőhelyei


szloven rivieraKoper

 

A szlovén Isztria legfontosabb üdülővárosa a múltjára oly büszke Koper méltó vetélytársa a térség bármelyik olasz vagy horvát üdülőhelyének. Lenyűgöző építészeti egységet alkot a középkori Szűz Mária Mennybemenetele katedrális, a számtalan régi velencei épület, a kikötő a benne ringatózó vitorlásokkal és a 15. századi, velencei gótikus stílusban épült Prétori Palota. Kellemes éghajlata és jó levegője miatt 1910 óta híres gyógyhelynek számít.

 

Nagyon népszerű a kikötő melletti komfortos városi szabad strand, ahol kávézók, éttermek, zuhanyzók, öltözők és egy nagy játszótér is található. A szörfösök és a búvárok is szívesen látogatják Kopert, de a környéken is sokféle program lehetősége várja a nyaralókat. Szépséges falvak, ősi romok, várak és természeti szépségek sora garantálja a tartalmas nyaralást.


 Utazási Tipp  
    Legjobb Szlovén utak és szállások

Portoroz

 

Szlovénia legjobb homokos strandja Portorozban található. Szintén fontos szerepet játszik a város életében az Adria egyik legmodernebb kikötője is. Jól kiépített turisztikai infrastruktúrája lehetővé teszi, hogy ne csak a nyaralóvendégekre számítson Portoroz, hanem egész éves úti cél lehessen. A nagyszámú jó minőségű szálloda és apartman mellett kaszinót, konferencia központot, gyógyfürdőt és egy kis repülőteret is építettek, ami mind hozzásegítette Portorozt, hogy európai szintű üdülőhellyé fejlődjön.


szloven riviera 02


Pirán

 

Kihagyhatatlan látnivaló a félszigetre épült olaszos hangulatú meseszép Piran. A szlovén Isztria keleti szélén található gazdag múltú Pirán minden szeglete lenyűgöző látványt nyújt. Szép kilátás vár mindenkit a keskeny utcákon elérhető középkori várból, és a középkori Szent György templomon is érződik az erős velencei hatás. Az egykori kikötőből kialakított Tartini tér környékén sétálva megelevenedik előttünk a velencei múlt és kultúra. Különösen szép látványt nyújt a város amikor a naplemente bearanyozza a tengerpart középkori házait. Fürödni, strandolni Piránnál is lehet, de ehhez nagy part menti köveken és sziklákon át vezet az út. A legtöbben a kavicsos Fiesa strandját használják, ahová a Szent György templomtól visz egy kis gyalog út.

 

 

TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.