Hirdetés

   Tiszta levegő, zúzmarával borított erdők, hófehér tájak, hangulatos települések. Írásunkban olyan meseszép magyarországi kirándulóhelyeket ajánlunk, amelyeket a téli időszakban is érdemes felkeresni.

 

 1. Visegrád és környéke

 

  A Pilis felett található Visegrádi-hegységben számos  különösen érdekes, sötét andezitsziklát lehet találni. A hegyi kirándulásaink során rövid távon néha nagy szintkülönbségeket is le kell győzni, Láthatunk szurdokokat, mesés kilátóhelyeket Dunakanyarra néző panorámával, vízeséseket illetve a fogsorszerűen sorakozó vulkanikus szirteket is. A Lepencevölgyben található 450 nm-es korcsolyapályát magas palánk veszi körbe, a korcsolyázás mellett még jégkorongozásra is adott a lehetőség. A jégpálya melletti 300 nm-es rendezvénysátorban korcsolyázás  után lehet melegedni egy kicsit.  A parkolni kényelmesen lehet  a 220 férőhelyes parkolóban. A visegrádi Nagyvillám sípálya Magyarország talán legszebb fekvésű síterepe. Lejtőiről párját ritkítóan szép kilátás nyílik a Fellegvárra és a Dunára. A füves pályákat  gondosan készítik fel a síszezonra. A füves talajnak köszönhetően már kis hómennyiség mellett is jól síelhető kis terep, ami kiválóan alkalmas tanuláshoz, mert a pályái enyhe lejtésűek, emellett a dinamikus sízők is szeretik, mert elég széles a gyakorláshoz. A Királyi-palota egész télen nyitvatart, a Fellegvárban pedig a téli hónapokban péntektől vasárnapig várják a látogatókat. 


visegrád királyi palota téli

fotó: Bajna Gábor


2. Lillafüred és környéke

   Talán senkinek sem kell bemutatni Lillafüredet, ami télen is nagyon népszerű bár sokan inkább tavasszal és nyáron keresik fel. Kevesen tudják róla, hogy Lillafüred és a környéke még téli hónapokban is életre szóló élményeket kínál. A két barlangja mellett Magyarország legmagasabb vízesését akár befagyott állapotában is meg lehet csodálni. A vízesés melletti Anna-barlangban akár egy vezetett túrára is lehet jelentkezni, az István-barlang pedig különleges akakú cseppkőveiről ismert. Érdemes emellett megnézni a Zsófia-kilátót, mely a 120 éve épült első vidéki kilátótorony  korhű rekonstrukciója és 2022. augusztus 23-án átadták át. Szintén különleges élményt jelent egy kirándulás a közeli Fehérkőlápára, amiről itt olvasható egy érdekes beszámoló.


Lillafüred Zsófia kilátó

fotó: Utazz, Élj, Szeress


3. Kőszegi-hegység

 

  Az Írottkő a Dunántúl legmagasabb pontja, ahová évszaktól függetlenül sokan kirándulnak, mivel varázslatos panorámát élvezhetnek onnét a túrázók. A Velemből induló kirándulással elérhető 882 méter magas, hegycsúcs tökéletes program a téli szünetben. Egy jó kirándulás után a hegytetőn nagy élmény megcsodálni az 1913-ban épített kilátóból a panorámát. Az egyik oldalon egészen a balaton-felvidéki tanúhegyekig lehet ellátni, míg a másik oldalán  tiszta téli időben az még az Alpok havas csúcsait is megcsodálhatjuk. Oda és visszaútban meg lehet nézni továbbá a különleges Szent-Vid kápolnát és Kőszegi-hegység legérdekesebb geológiai nevezetességét, a Kalapos-kövek sziklaalakzatait is.

 

 

 

 Írottkő

fotó: Bazsóné Ménesi Mónika Utazási Tipp  
    BOMBA áru szállások, online foglalás akár SZÉP kártyával is !TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.