Hirdetés

   1872. március 1-jén Ulysses S. Grant amerikai elnök aláírta a Yellowstone Nemzeti Park  törvényt, amivel  létrehozták  Észak-Amerika első nemzeti parkját. A  törvényben lefektették, hogy : "Montana és Wyoming területén a Yellowstone-folyó forrásának környékén található földterületeket védetté nyilvánítják és kivonják a letelepítésekből, mezőgazdasági használatból vagy értékesítésből. A Nemzeti Park területén látogatóhely létesül az emberek javára és örömére."

  Tavasz első napján március 1-től kezdődik az a rendezvénysorozat, amellyel megünneplik a Yellowstone Nemzeti Park alapításának 150. évfordulóját. A covid járvány miatti elővigyázatosságból nem terveznek nagyobb eseményeket, de a nemzeti  park illetékesei arra számítanak, hogy a helyzet javulni fog az év előrehaladtával és 2022 második felében növekszik a látogatók száma.


Yellowstone1


   Az évfrodulós ünnepségekbe bevonják régióban élő  indián törzseket is. A Nemzeti Park vezetője úgy nyilatkozott, hogy a „Yellowstone 150. évfordulója fontos pillanat lesz a park számára. Egy lehetőség arra, hogy átgondolják a múlt tanulságait, miközben erőfeszítéseket tesznek a Yellowstone   jövőképének a megerősítésére..”

  Az amerikai őslakosok legalább 11 000 éve élnek a Yellowstone területén,  jelenleg  27 olyan társult törzzsel tartják a kapcsolatot, akik máig történelmi  gyökerekkel rendelkeznek a park jelenlegi területével.  A szervezők szándéka a társult törzsekkel való mélyebb együttműködés, hogy jobban meg lehessen ismerni  autentikus kultúrájukat és hagyományaikat. 


Yellowstone3

   A Yellowstone nemzeti park bevonja a helyi indián törzseket különböző kezdeményezéseibe. Például  szorosan együttműködnek majd a bölénypopuláció kezelésében,  valamint  felmérik a parkon belüli régészeti lelőhelyek kulturális jelentőségét. A közelmúltban kialakított párbeszéd célja, hogy a park miképpen tudja javítani a törzsekkel való együttműködést, bemutatni látogatóiknak a törzsek történelmét. Alapvető fontosságú célkitűzés, hogy a 150. évfordulón túl is bővülhessen  a törzsek jelenléte a park életében.


Yellowstone2


  Márciustól augusztusig a nemzeti park munkatársai bemutatják  az ökoszisztémában elért áttöréseket. Az ünnepségek szervezői arra is összpontosítanak, hogy az évfordulós események hűen tükrözzék és kiemeljék a park újabb célkitűzéseit. A nagyobb konferenciák és egyéb rendezvények mellett számos virtuális és élő előadás is lesz a helyben és a környező közösségekben az év során. A park illetékesei egy böngészhető naptárt tesznek közzé a tervezett eseményekkel, ami folyamatosan  frissül majd.


Yellowstone5


  Azok számára, akik még soha nem jártak Yellowstone-ban, érdemes tudni, hogy a látogatás  sokkal több, mint egy nagyszerű kempingezési vagy  túrázási élmény. A Nemzeti Park Amerika egyik legnagyobb, szinte teljesen érintetlen természetes ökoszisztémája, ahol a csodálatos élővilág mellett  a geotermikus aktívitások legváltozatosabb formáit is meg lehet ismerni. A nemzeti park több mint 10.000 geotermikus helyszínnel rendelkezik. Ezek közül 25 szerepel a történelmi helyek nemzeti nyilvántartásában.  Az elmúlt időszakban  több mint 100 millió dolláros projekt keretében fejlesztették a közlekedési és a szállás infrastruktúrát, a forgalmi torlódások csökkentésére és a látogatók vendég élményének és komfortjának javítására. 


szerző: Bajna Gábor  fotók: Alexis Linford Utazási Élmények facebook csoport


TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.