Hirdetés

A rajzfilmek által elhíresült Madagaszkár csodálatos élővilággal és meseszép tájakkal várja a látogatóit.

 

A Föld negyedik legnagyobb szigete Madagaszkár Afrikától keletre található az Indiai-óceánban. Több, mint 165 millió éve szakadt el a kontinenstől Madagaszkár, ezért azóta különleges állat és növényvilág fejlődhetett ki a hatalmas szigeten. Területe majdnem hatszorosa Magyarországénak, lakosainak száma kb. 22 millió fő. A hatalmas szigetország több európai nagyhatalmat is érdekelt, de végül a franciák gyarmatosították. A francia uralom 1897-1960-ig tartott. Érdekes módon a lakosság és a nyelv inkább délkelet-ázsiai, mint afrikai eredetű, de a 18 törzsben élő helyiek inkább eredeti „malagasyként” tekintenek önmagukra. Mindenképpen szervezett formában érdemes felkeresni Madagaszkárt, melyre néhány éve már a magyar utazási irodákon keresztül is lehetőség van.


madagaszkar 0210+1 Érdekes tény Madagaszkárról:

 

  • Benyovszky Móric – A híres magyar gróf a 18. században került Madagaszkárra, ahol sokat tett az egymással is viszálykodó törzsek összebékítéséért, életkörülményeik javításáért. Az északi törzsek kormányzóvá utcát neveztek el róla, emléktáblája is van.
  • A Tripadvisor által a világ l0 legszebb szigete közé sorolt Nosy Be területe Madagaszkár észak-nyugati partjainál található. Sokak szerint ez maga a földi paradicsom.
  • A madagaszkári élővilág annyira egyedi, hogy a fellelhető fajok 80%-a csakis ott található meg. (ezeket a fajokat nevezi a tudomány endemikus fajoknak – csakis helyben élő fajoknak)
  • Madagaszkár nyugati partjainál húzódik a Föld harmadik legnagyobb korallzátonya. Búvároknak és sznorkellezőknek is hatalmas élményt nyújt a fantasztikus víz alatti világ.

 Utazási Tipp  
    Szervezett utazások Madagaszkárra

  • Több, mint 70 lemúr faj él Madagaszkáron. A rajzfilmből is ismert makikat a lakosság nagy tiszteletben tartja. Nagy szerepük van a helyi mondavilágban is, az emberek védelmezőjeként tekintenek rájuk.
  • Baobab: A földön élő 9 majomkenyérfa faj közül 6 Madagaszkáron őshonos ( 2 Afrikában, 1 Ausztráliában). A növényt 4-5000 évig is elél, a helyiek Baobabnak nevezték el. Édes termését szívesen fogyasztják a majomfélék, innét is származik az egyik elnevezése is.
  • 930 orchidea fajta él Madagaszkáron
  • Madagaszkáron él a Föld legnagyobb és legkisebb kaméleonfajtája is. A hatalmas Parson akár 70 centiméteresre is megnőhet, a parányi Brookesia pedig mindössze 3 milliméteres.
  • Madagaszkárnak többféle beceneve is van: Nevezik evolúciós játszótérnek, lemúr szigetnek, nyolcadik kontinensnek és Vörös szigetnek is.
  • Vanília: A világ össztermelésének 70%-a Madagaszkárról származik. Itt terem a legjobb minőségűnek mondott Bourbon Vanilla is.

 

+1 Madagaszkáron él a banánfák családjába sorolt utazók fája is, mely akár 20 méter magasra is megnőhet.

 

 

TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.