Hirdetés

A nagy épületeket mindig is szerették az emberek: egyesek azért, mert egy, a szemükben jelentős embert ábrázolnak, míg mások azért, mert egyszerűen csak szépek. Vannak, akiknek a nagyság számít, íme a hét legnagyobb szobor.


1. A Rodina Mat 102 méterével magasodik Kijev fölé. A szobor azt a szimbólumot ábrázolja, amivel a második világháború alatt a szovjeteket ösztönözték a hadba vonulásra. A szobor 1981-re készült el, közvetlenül egy múzeum fölött található és 560 tonnát nyom.

rodina mat 01

forrás: facebok.com - forrás: youtube.com2. Kínában, Yan és Huang császárnak építettek hatalmas szobrot, több, mint 20 éven keresztül, a munkálatok 2007-ben fejeződtek be. A császárok képmását egy hegybe vésték, ami miatt rengetegen hívják a területet a „Kínai Rushmore-hegynek”.

YanDiandHuangDi 02

forrás: twitter.com


 Utazási Tipp  
    Utazások Kínába

3. Guan Yin 108 méter magas szobra szintén Kínában található, a Hainan-szigeten. A szobor kétharmada a tenger felé néz, míg a maradék egyharmadon könnyedén meg lehet közelíteni azt. 2005-ben készült és 6 évnyi építkezés eredménye.

Guan Yin 03

forrás: flickr.com


4. Crstio-Rei szentélyét 1959-ben avatták fel, a Riói Megváltó Krisztus majdnem pontos másaként. A méretük is nagyjából megegyezik (28 méter), viszont ez egy 82 méter magas kőépítményen áll, ami szintén a szobor részét képzi, így lehet az egész 110 méteres. A szobor aljában kilátó üzemel, ahonnan be lehet látni Lisszabont.

Crstio Rei 04

forrás: flickr.com


5. Japánban magasodik az Ushiku Daibutsu, a maga 120 méteres magasságával. Az építését 1995-ben fejezték be, a látogatók pedig egy lifttel juthatnak fel a dobogóra, ahol kilátó várja őket.Ushiku Daibutsu 05

forrás: wikimedia.org


 Utazási Tipp  
    Utazások Japánba

6. Myanmar közepén található a világ második legnagyobb szobra, a Laykyun Setkyar, ami 130 méterével tör felfelé az égbe. Alatta fekszik (szó szerint) a világ legnagyobb Buddha szobra, ami 1991 óta várja a látogatókat, a Laykyun Setkyart pedig csak ezután építették hozzá, 2008-ban.Laykyun Setkyar

forrás: youtube.com


7. A világ legnagyobb szobra pedig a Tavaszi templom Buddha, az alatta található trónnal és épülettel teszi ki a 153 méteres magasságát.Spring Temple Buddha 01

forrás: instagram.com


TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább