Hirdetés

Egyetlen svájci túrából sem maradhat ki a berni városnézés, cikkünk összefoglalja a legfontosabb látnivalókat.

 

Ugyan sokan nem tudják, de Svájcnak Bern nem a fővárosa. Valószínűleg sokan azért tartják Bernt Svájc fővárosának, mert itt található a Szövetségi Parlament épülete. Az évek során szavazások is zajlottak, hogy megválasszák az ország fővárosát. Zürich, mint az ország legnagyobb városa többször is jelentkezett a címért, de a szavazások nem vezettek eredményre, így maradt az a faramuci helyzet, hogy Svájcnak nincsen hivatalos fővárosa.


 Utazási Tipp  
    Svájcba egyszer el kell utazni

Egy legenda szerint a város nevét Berthold V. von Zähringen herceg adta. A herceg úgy döntött, hogy elmegy vadászni és a várost arról az állatról nevezi el, amit előszőr elejt.

 

Az állat, amit elejtett egy medve (németül Bär) lett, így kapta a város a Bern nevet.


bern hidBern legfontosabb látnivalói a következők:

 

Zytglogge


A Zytglooge, német nevén Zeitglocke egy 13. században épült torony. Az építmény Bern híres óvárosában található, az UNESCO világörökségek közé tartozik. Az évek során számos funkciója volt, üzemelt börtönként, őrtoronyként, óratoronyként. A torony tetejébe 130 lépcsőfok vezet, innen csodás kilátás nyílik Bern óvárosára.

 

bernZytglogge


Münster


Bern legjelentősebb katedrálisa, a Münster egy 15. századi hatalmas, gótikus stílusú templom. A tornyai 100 m magasba nyúlnak fel, mindenképpen érdemes felsétálni ide a csodás kilátás miatt. A berni Münster rendelkezik a legnagyobb harangokkal egész Svájcban, a kilenc harang összesen 10 tonnát nyom.

 

bern munster


Botanikus kert


A berni botanikus kertben a látogatók betekintést nyerhetnek az Alpok őshonos fajainak, illetve amerikai és ázsiai fajok életébe. A kert területén három bemutatóház tekinthető meg: az egyikben trópusi, a másikban a szubtrópusi növények kapnak otthont. A harmadik házban, azaz a pálmaházban mezőgazdasági célból termesztett növényeket láthatunk, például banánt, ananászt, kávét és kakaóbabot. A kert egész évben látogatható, a házak minden héten hétfőtől péntekig vannak nyitva.

 

bern botanical garden

forrás: bern.com


 Utazási Tipp  
    Svájcba egyszer el kell utazni

Albert Einstein háza


Akbert Einstein egykori háza Bern óvárosában fekszik, az óratoronytól pár lépésre. A híres fizikus 1903 és 1905 között lakott Bernben, a Kramgasse 49. házszám alatt. Az egykori lakás ma múzeumként üzemel, megtekinthetjük Einstein egykori bútorait, dokumentumait. A híres professzor ebben a házban alkotta meg a relativitáselméletet. A városban elhelyeztek egy Einstein szobrot, szinte minden turista készít egy szelfit a műalkotással.

 

einstein house

forrás:wikipedia.org


Medve park


A medve Bern címer állata és a legmagasabb védelem alatt álló állatok közé tartozik. A medveverem vagy medveárok Bern azon része, ahol medvéket tartanak. A park közvetlen az óvárossal szemben található, az Aare folyó másik oldalán. Az állatoknak hatalmas kifutókat, barlangokat alakítottak ki, így az állatok élőhelyüknek megfelelő környezetben élhetik mindennapjaikat. A park látogatása kimondottan ajánlott gyerekes családoknak.

 

medvepark bern

forrás: wikimedia.org

TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.