Hirdetés

Egy svájci kisváros megtestesíti mindazt, amiről egy tökéletes utazás szólhat: változatos táj, pezsgő kulturális élet – és ha valakinek igénye van rá – pihenés.


Davosban mindössze 13 ezren élnek, mégis, egy tipikusan olyan hely, ami szinte az összes világjárónak ideális helyszín: egyszerre lehet a hegyek között pihenni és társasági életet élni. A település a XIX. században kezdett el fejlődni, amikor Alexander Spengler a környék jótékony klímáját felismerve szanatóriumot építtetett a tuberkulózisos betegek számára. Amikor felépült a vasútvonal, akkor új fejezet kezdődött a kisváros életében – a betegek magukkal hozták hozzátartozóikat, így a befektetők hotelek és egyéb turisztikai intézmények beruházásába fogtak.Thomas Mann is a davosi szanatóriumi látogatásai hatására írta meg a Varázshegy című világhírű regényét.


davos 01


A változatosság akkor is jellemző marad Davosra, amikor elmúlik a nyár, ugyanis télen is öt, ezer méter magas hegy várja a téli sportok szerelmeseit. A hegyek nyáron sem válnak a kisváros kárára, ugyanis kellemes klímával látják el azt, illetve a ködmentességről is gondoskodnak. A sztereotip Svájc konkrétan megelevenedik a szemünk előtt, az összes, fényképekből, képeslapokból látott táj teljes valójában köszön vissza ránk. Az alpesi legelők teheneivel, a nyugodt folyású kristálytiszta patakok, illetve a több ezer méter magas hegyek igazán varázslatos elegyet alkotnak, így szinte mindenkit magával ragad a hely.
 Utazási Tipp  
    Svájc legjobb utazásai
csak Önre várnak

A csúcsokat a legkönnyebben a hegyi vasúttal lehet bejárni, viszont aki a hagyományos módszerek preferálja, az természetesen minden akadály nélkül felhúzhatja a túrabakancsot és indulhat a messzeségbe. Vannak olyan járatok, ahol vannak panorámakocsik, így már útközben is csodálhatjuk a körülöttünk lévő tájat. A legjobb programok közé tartozik a siklórepülés is, amit a profik minden gond nélkül űzhetnek szabadon, míg a kezdők egy egy napos kurzuson ismerhetnek meg.

davos 02


A hegyeken nem lehet nem észrevenni az élénken csillogó davosi tavat, ami bár nyáron csak 20 fokra melegedik fel, ez itt teljesen elég. A part mentén létesítettek egy sportcentrumot is, ahol a vízi sportok űzői fognak elsősorban helyet találni maguknak - szörfözők, vitorlázók.

TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.