Hirdetés

10+1 jó tipp a jó árú nyaraláshoz itthon és külföldön.


Nem kell ahhoz
fekete öves spórolás királynak születni, hogy észszerű döntésekkel a legtöbbet hozzuk ki a pénzünkből. Ezzel alapvetően mindenki tisztában van, mégis sokan érzik úgy egy-egy nyaralás után, hogy többet költöttek az utazásra, mint eredetileg eltervezték. Írásunkban összeírtunk néhány egyszerű módszert arra, hogy akár 10-40 % – kal olcsóbban hozzuk ki a nyaralásunk összköltségét, így akár évente többször is átélhetjük az utazás élményét.


igy utazzunk1. Foglalj időben!

Nagyon sok szállásadó és utazás szervező más novemberben megjelenteti a következő évre szóló árait, amelyekhez rendszerint óriási, de csökkenő mértékű kedvezmények is járnak. Egyes repülős utak lefoglalásánál ez családonként akár 150-200 ezer forintos megtakarítást eredményezhet!


2. Figyelj a szezonváltásokra!

Nagyon komoly spórolási potenciál rejlik az utazási szezonok kiválasztásában. Egyhetes rugalmasság a szezonváltások hetében sok pénzt hozhat a konyhára, ráadásul például az utószezonban gyakran ugyanolyan meleg a strandok vize és a helyi éttermek és kereskedők is kedvezményekkel várják a családokat. Nagyon sok helyen akár október elején is megfelelő még az időjárás, és sok helyi programot szerveznek szeptember/októberben is a helyiek.​
 Utazási Tipp  
    Last minute nyaralás a Balatonnál

3. Utazási hírlevelek

Iratkozz fel a legjobb utazási hírlevelekre például itt, vagy látogass meg profi utazási tanácsadókat, aki naprakész információkkal rendelkezik minden új járatról és last minute akcióról. Így nem csupán az olcsó árak, hanem a szakértői segítség is hozzásegít az igényeidnek legmegfelelőbb lehetőség kiválasztásában. Sokan nem tudják, hogy a szakértőket nem az utazók, hanem a szolgáltatók fizetik, így munkájuk számunkra többnyire ingyenes.
igy utazzunk 02
4. Last Minute utazások

Ez a lehetőség is komoly spórolási potenciált hordoz magában, mert minden szolgáltató arra törekszik, hogy a legutolsó helyek akciós értékesítésével is bevételt érjen el, ezért indulás előtt a megmaradt kapacitásait 10-50 %-al leárazza. Ehhez a döntéshez azonban rugalmasságra van szükség a célországokat és a szálláshely minőségét illetően. Sokszor lehetnek a last minute módon értékesített szobák egyszerűbbek, vagy a vízparttól távolabbiak, de akár nagyon jól is járhatunk ugyanilyen módon.​
 Utazási Tipp  
    BULGÁRIA akciók…

5. Csomagolj okosan!

A legtöbb nyaralóhelyen minden sokkal többe kerül mint otthon, ezért ésszerű dolog a fontosabb dolgok otthoni beszerzése. Szintén tanácsos, ha előre összeírjuk egy listában, hogy mit szeretnénk magunkkal vinni az útra, mert érkezés után sokszor idő és pénzigényes az otthon felejtett dolgok pótlása. ( nasizás, elemek, innivalók, gyógyszerek, tisztálkodó szerek, napolaj stb. )6. Biztosítások

Ugyan extra kiadásnak tűnik elsőre, mégis kössünk utazási biztosítást a nyaraláshoz. Ennek két fajtája van: 1: sztornó biztosítás: Ez a biztosítási forma némi önrész levonása után az ellen véd, hogy a befizetett utazásunk ára egy váratlan betegség, vagy vis major helyzet miatt kárba vesszen. 2. utas és gépjármű biztosítás: Külföldön nem érvényes az otthoni TB-kártyánk és a banki ill. egyéb hasonló kártyák elfogadása is sok helyen erősen kérdéses. A profi utasbiztosítások nem csak a betegség és balesetek esetén nyújtanak fedezetet, de a poggyászok elveszése ill. az általunk másoknak okozott károk esetén is (pl. sízésnél) helyt állnak. A gépkocsival utazók asszisztenciája is aranyat ér, ha bajba kerülnek külföldön.


7. Rendezvények/ünnepek

Sokszor esnek az utazók abba a hibába, hogy nem néznek utána, mi számít ünnepnek a kinézett országban. Egy-egy verseny illetve fesztivál nagyon fel tudja verni a szállásárakat illetve a tervezett vásárlást is ellehetetlenítheti. Ilyenkor érdemes kicsit távolabbi helyre foglalni a szállást.


igy utazzunk 03
8. Járatnyitások

Minden közlekedési társaság komoly kedvezménnyel csábítja az utazókat egy-egy járatnyitáskor. Tehát ha arról olvasunk, hogy x vagy y repülőtér mostantól egyszerűbben elérhető, a legtöbb esetben ez azt is jelenti, hogy az első időben alacsonyabb árakon kínálják a helyeiket. Így akár távolabbi meglepetés helyekre is eljuthatunk igen baráti árak megfizetése mellett.


9. Város ill. nyaralókártyák

A legtöbb helyen akár többféle városkártya közül is választhatunk. Ezek rendszerint jóval olcsóbb közlekedést, múzeumi belépőket és különféle vásárlási és éttermi kedvezményeket jelentenek. A legfrekventáltabb látványosságokra érdemes online belépőt foglalni, így a pénz mellett sok időt is megtakaríthatunk.10. Telefonálás, adatforgalom

Habár az utóbbi időkben Európán belül megszüntették a roaming díjakat, de ez sok nyaralóhelyre és tranzit országra nem érvényes. ( Egyiptom, Törökország, Tunézia, Marokkó, Szerbia, Montenegró, Thaiföld, Kuba, USA… ) Szállásfoglalásnál érdeklődjünk, a wifi szolgáltatásról illetve sok országban lehet külön mobil kártyát vásárolni, mely adatforgalmat is biztosít a nyaralás idejére.+1. Apró betűs részek

Mielőtt véglegesen lefoglalunk valamit, olvassuk el a szerződési feltételeket is! A fapadosoknál a jó árak mellé gyakran rafinált felárak, a kuponos szállásfoglalások esetében pedig időbeni korlátozások társulnak. Szintén érdemes megnézni, hogy mit tartalmaz a vonzónak látszó ár, és mi az, amit helyben kell még hozzá fizetni. Alaposabb összevetés után könnyen kiderülhet, hogy jobban járunk azokkal akik kevesebbet trükköznek az árképzésükkel. Így akár egy nappal tovább maradhatunk a pénzünkért, vagy a reggelis árhoz képest akár félpanziósat is kaphatunk.

TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.