Hirdetés

Drasztikus megoldásokhoz kell Katarban fordulni az embertelen hőség miatt.


A lényeg alapvetően az, hogy Katar az egyik legmelegebb ország a földön, ahol az év minden hónapjának minden napján hatalmas hőség honol, a hőmérséklet árnyékban is nevetve meg tudja ütni az 50 Celsius-fokot, ami magas páratartalommal társul. Egy szóval: európai ember nehezen bírja ezt a klímát, és manapság a helyieknek is különböző megoldásokhoz kell folyamodnia ahhoz, hogy elviselhető legyen a meleg.


 Utazási Tipp  
    A legjobb utazások Katarba

Légkondi mindenhol van, nyáron még az utcákon is, az épületekben pedig alapvető felszerelés. Az egyik helyi tudományos szakértő így nyilatkozott az esetről: „Ha kikapcsolják a légkondicionálást, képtelenség megmaradni. Ilyen melegben egyszerűen nem úgy működik a test, ahogy kellene”.


katar meleg 01


A városvezetés döntése volt, hogy mindenhova légkondik kerüljenek, ez ugyanis Katarban mindennapi létszükségletté vált. Vannak olyan negyedek, ahol a szabadtéri piacon is légkondik zúgnak, a kávézókról, bárokról nem is beszélve. Az igazán döbbenetes része pedig itt jön a dolognak, hogy este se nagyon csökken le a hőmérséklet 30 fok alá, így 0-24-ben kénytelenek üzemeltetni a gépeket. Az egész helyzet képtelenségét az is mutatja, hogy vannak teljes utcák, amiket ventilátorok fújnak, míg egyes helyeken alagutakon lehet átmenni a túloldalra, hogy addig is árnyékban tudjanak maradni.

 

Mivel 2022-ben itt foci világbajnokságot rendeznek, a játékosok mellett a rajongóknak is biztosítaniuk kell a megfelelő hőmérsékletet, így a ventilátorok és légkondik száma jelentősen meg fog nőni. Utóbbiakat a stadionokba, a székek alá tervezik tenni.

 

TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.