Hirdetés

  A Dunakanyar egyik leglátványosabb ösvénye a Spartacus ösvény, ami 14 kilométeren keresztül kényezteti látnivalóival a túrázót. Az útvonal Pilisszentlászlóról indul Visegrád felé, majd ugyanoda Pilisszentlászlóra érkezik vissza.

1 kep spartacus


  A faluból kiérve igazi alpesi tájat idéző a látvány, majd az út az erdőbe vezeti a túrázót. Ahogy utunk rá kanyarodik az ösvényre, a kilátás egyre gyönyörűbb. Néhol még a Duna kékszalagja is meg-meg csillan.

Az útvonal nem megterhelő, hiszen végig majdnem szintben kell haladni, jelentősebb emelkedők nincsenek. Az út első negyede talán a leglátványosabb, de izgalmakra a továbbiakban is kell számítani.


2 kep spartacus


  Az erdőbe visszatérve az Apát-kúti vadászház romantikus erdei hangulatot áraszt, érdemes ott megejteni elemózsiánk elfogyasztását. Innen folytatva az utat Visegrád irányába, lassan a Telgárthy-rétre érünk ki, ahol jó idő esetén nagy tömegre kell számítani, hiszen itt található a Bertényi Miklós Füvészkert (érdemes kitérőt tenni) és az Ördögmalom Erdei étterem is.


3 kep spartacus


  Az étteremtől egy kőhajításnyira pisztrángtenyésztő tavacskákat találunk, ahol 2000-2500 Ft.-ért kapunk egy pecabotot, csalit és már foghatjuk is ki az ebédnek valót, amit elkészítenek nekünk az étteremben, vagy haza is vihetjük, miután lemérték őket és kifizettük. A tavak mellett feltölthetjük vízkészletünket az Alpár-forrás vízéből és haladhatunk is tovább Pilisszentlászló irányába.


4 kep spartacus 2


  A patakon többször is át kell majd kelni, így ajánlatos megfelelő lábbelit húzni a túrához, ami viszonyleg vízálló és jól tartja a bokát is. Köveken és sziklákon kell valahogy átmászni, de utána szelídül a táj és Szentlászló határában meglátogathatunk egy buddhista imahelyet is.


5 kep spartacus


  Észre se vesszük, és máris a faluban találjuk magunkat a kiinduló pontunkra érkezve, ahol egy remek cukrászda is található. Mi utunk végén egy jó adag fagyival jutalmaztuk meg magunkat, nyugodt szívvel ajánlom a helyet másnak is. Utazási Tipp  
    Akciós szállások online foglalással garantáltan jó áron

 


Szerző&fotók:  Hajdu-Felső Bernadett


TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.