Hirdetés

Friss élményekkel gazdagodtam, most december elején. Becses születésnapomra készülve, még októberben, arra gondoltunk, hogy egy étteremben zenés vacsorával ünnepeljük meg, hogy Krisztusi korba léptem. Sajnos a Covid ezt is keresztbe húzta, így azt kértem, hogy születésnapomhoz közeli hétvégén menjünk a Balatonra.

  Korán, reggel öt órakor indultunk, figyelve arra, hogy a kijárási korlátozást betartsuk. Úti célunk Gyulakeszi volt, innen indul túraútvonal a Csobáncra. Fél nyolc után tettük le az autót a hegy lábánál lévő parkolóba, egész jó időnk volt, aznapra 10-14 fokot jósoltak.


balatonfelvideék dec


  A zöld jelzésen indultunk meg felfelé a hegyen. Közel 400 méteres szintemelkedéssel kell számolni, rövidtávon belül, ezért kissé szuszogtatós is tud lenni a túra. Ahhoz képest, hogy korán indultunk felfelé, több emberrel találkoztunk, akik már lefelé jöttek. A napkeltét mentek fel megcsodálni a Tanú-hegyek és a Balaton felett.


csobánc1


  Úgy egy órán belül felértünk mi is. A panoráma lélegzetelállító volt. Körbe lehet tekinteni a tetőről. Szemben a Balaton panorámája a Fonyódi hegyekkel, attól jobbra a Badacsony, Szent György-hegy, távolban a Keszthelyi-öböl, Hegyes-tű, hátunk mögött Tapolca és a Káli-medence, majd tőlünk balra a Tihanyi-félszigetig ellátni. Ilyen panoráma nem sok helyen található a Balatonnál, ezért is igen népszerű a túrázók, kirándulók körében.


csobánc2


Fent a hegytetőn metsző, viharos szél fújt. Ebből az okból kifolyólag sokat nem is időztünk ott. Sajnos a vár elhanyagolt, felújítása még várat magára. Bízom benne, hogy hamarosan teljes pompájában tudjuk majd megcsodálni a jövőben.


dec balaton


TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.