Hirdetés

 A Bodensee (tó) csücskében, a Pfänder (hegy) lábánál található ez az osztrák nagyváros, Bregenz. Németországgal és Svájccal határos, de Liechtenstein sincs messze tőle.

 

Megszerettem ezt a határmenti nagyvárost. Akárhova nézünk, akármerre sétáljunk, mindenhol van valami izgalmas látnivaló, felfedeznivaló Bregenzben és a környékén. Szeretem, mert modern, széles terei vannak, pulzáló az "életritmusa" és mindig van nyüzsgés az utcáin.


Szerintem Bregenz központja a kikötője és a hatalmas területen kialakított tóparti sétánya, ahova nem csak a hajók futnak be, de ahol nemzetközi vonatforgalmat is lebonyolítanak.


Bregenz 1


Németországból vagy éppen Svájcból is átruccanhatunk az egyik hajóval Bregenz kikötőjébe. Ahogy az egyik korábbi cikkemben már írtam, azért, mert mindhárom ország osztozik a Boden tavon. Sokszor azt sem lehet tudni, hogy melyik országban tartózkodunk éppen.


Bregenz 2


Akinek futja rá, az még a levegőből, egy léghajóról is szemügyre veheti ezt a Dreiländereck vidéket.

Ha autóval érkezünk, bőven válogathatunk a többsávos főút mellett található fedett vagy nyitott parkolókból is. A lényeg, hogy itt is mindegyik fizetős. A nyitottaknál általában előre kell fizetni, a mélygarázsos megoldásoknál pedig utólag.

Na de térjünk még vissza Bregenz kikötőjébe. Igazán hangulatos, hosszan elnyúló sétánya van a part mentén, telis-tele virágokkal és fákkal. Az osztrákokról is elmondható, hogy vigyáznak a környezetükre.


Bregenz 3


A Hafentől (kikötő) jobbra sétálva U alakban megkerülhetjük a partot, a végében vagy egy gyönyörű nagy, terebélyes fa (fenti képemen félig látható), valamint egy ún. „fénykapu”. A sűrű vízijármű forgalom miatt itt általában erős a hullámzás, a hullámok folyton-folyvást kicsapnak a partra, de talán pont ezért, ez az egyik legszebb, legizgalmasabb és egyben legpihentetőbb sétány a környéken. 
Bregenz 4


Mi is szeretünk itt baktatni, üldögélni és nézni a beérkező nagy kirándulóhajókat és még oda is rálátunk, ahonnan jöttünk, a szomszédos Lindau szigetére, Németországban.


A sétány másik végébe is érdemes azért átbattyogni, mert ott található a főcímbe írt híres-neves tószínpad. Útbaejtjük ezt a tóba épített hófehér, romantikus pavilont is, ami kisebb rendezvények színhelyeként is működik. Este egészen varázslatos a díszkivilágítása miatt.


Bregenz 5


A tó vizén gyakori vendégek a fenséges hattyúmadarak, az aranyos kis kacsák és a korláton egyensúlyozó, mindig éhes sirályok.
Körülbelül a sétány felénél lehet csónakot, vagy vízibiciklit bérelni. El nem téveszthető, ahogy a képemen is látszik, szépen sorakoznak egymás mellett a színes vízijárművek. 


Bregenz 6

LAPOZZ TOVÁBB, CIKKÜNK FOLYTATÓDIK !

TravelBay.hu

UTAZÁST TERVEZEL?

TALÁLD MEG A LEGJOBB ÁRAKAT!
Megnézem
Repülőjegy kereső
Fapados és normál járatok
SkyScanner
Megnézem
Nemzetközi buszjáratok
Európa, Törökország, USA, 40+ ország
FLiXBUS
Megnézem
Nemzetközi szállások
Óriási választék rengeteg akcióval
Booking.com, ZenHotels
Megnézem
Szálláskereső Magyarországon
Rengeteg szálláshely, Last Minute kedvezmények, SZÉP kártya
Booking.com, Szallas.hu
Megnézem
Bérautó keresés A-tól Z-ig
A legismertebb cégek egy helyen, a világ minden pontján
DiSCOVER CARS
Megnézem
Utasbiztosítási kalkulátor
Hasonlítsd össze a legjobb biztosítók árait
Bank360
Megnézem
Facebook oldalunk
Utazási élmények első kézből!
TravelBay FB oldal
Tovább

Több, mint 2.200.000 szálláshely!

Szállodák, apartmanok, villák, és még kempingek is a világ körül. Az év bármely szakában találhat szálláshelyet a legjobb árakon.